В пошуках їжі безпритульна коза пошкодила квітник на території Путильської селищної ради.

Ця історія обурила місцевого голову Івана Повідаша, який і написав про інцидент.

"Чи вирізняється розумом господар від своєї кози, яка пожирає перед селищною радою троянди? – саме таке запитання виникає, коли дивишся на зображення відеокамер. Судячи з побаченого, не дуже. Бо як можна випустити худобу за межі двору і не цікавитися чи не робить вона комусь шкоди? Тим більше, коза, яка в пошуках їжі здатна і на вербу залізти.

Вже вкотре переконуюся, що людей нічого не лякає і не вчить: ні прохання, ні сварки, ні штрафи. Як бродила худоба вулицями Путили, так і бродить, не даючи спокою багатьом жителям селища. І, навіть, випадковим перехожим, які бачать, що худоба нищить квіти, до того байдуже. Де ж та елементарна совість і бажання жити в охайному домі?

Щоб окультурити центр селища, знадобилося немало нервів, грошей і зусиль. Але про це ніхто не думає: не моє – не шкода. Дуже прикро, що в цей непростий час ми не хочемо почути один одного і визнати свою провину. Це не по-християнськи і не по-людськи. Але я вірю, що пелена недоброзичливості, ворожнечі і ненависті спаде з людських очей і ми навчимося цінувати те, що маємо.

Шановні путильчани! Не випускайте худобу на вулиці, не знищуйте природу і цінуйте людську працю! Якщо ви не маєте можливості пильнувати кіз, то краще не утримуйте їх. За порушення правил благоустрою знайдений власник худоби понесе адміністративну відповідальність, але троянди цим не повернеш", - зазначив голова для видання "Карпати"