На Буковині шахраї продали лісгоспу старий трактор за понад півтора мільйона гривень

На Буковині шахраї продали лісгоспу старий трактор за понад півтора мільйона гривень

06.07.2020, 16:13

У січні 2017 року поліцейські викрили злочинну схему двох підприємців, які своїми шахрайськими діями завдали збитків державі на суму понад півтора мільйона гривень.

Слідчі слідчого Управління ГУНП в Чернівецькій області з’ясували, що 49-річний батько разом зі своїм 24-річним сином продали державному підприємству «Сторожинецьке лісове господарство» свою сільгосптехніку з підробленими документами. В результаті перевірки поліцейські встановили, що підприємці внесли у свідоцтво про реєстрацію неправдиві відомості про рік випуску трактора, змінивши рік його з 1995 на 2015.

Під час досудового розслідування слідчі поліції з’ясували, що з корисливих мотивів підприємці незаконно заволоділи державними коштами у сумі понад півтора мільйона гривень.

За процесуальним керівництвом прокуратури Чернівецької області слідчі скерували обвинувальний акт до Сторожинецького районного суду стосовно одного з підприємців. Підозрюваному інкримінують вчинення злочинів, передбачених:

-     частиною 4 статті 190 (Шахрайство);

-     частиною 2 статті 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);

-     частиною 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального Кодексу України.

Відомості відносно іншого підприємця слідчі поліції виділили в окреме провадження задля встановлення місця знаходження чоловіка, який наразі перебуває за кордоном.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області 
 
Фото ілюстративне
1