На Буковині СБУ викрила поліцейського на пропозиції неправомірної вигоди посадовцю військкомату (ОНОВЛЕНО)

На Буковині СБУ викрила поліцейського на пропозиції неправомірної вигоди посадовцю військкомату (ОНОВЛЕНО)

21.06.2019, 10:11

Співробітники Служби безпеки України викрили у Чернівецькій області начальника одного з відділень Нацполіції на пропозиції неправомірної вигоди посадовцю Новоселицького райвійськкомату.

Оперативники спецслужби встановили, що підполковник поліції пообіцяв місцевій мешканці «владнати питання» щодо ухилення її сина від призову та визнання непридатним до проходження строкової служби. Вартість своїх «послуг» зловмисник оцінив у дві з половиною тисячі євро, частина з яких мала піти на хабар посадовцю одного зі структурних підрозділів райвійськкомату. 

Правоохоронці затримали поліцейського на території військового комісаріату під час спроби передачі частини неправомірної вигоди у розмірі тисяча євро. 
У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо оголошення зловмисну підозри та обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності інших посадовців Нацполіції, причетних до протиправної діяльності. 

Заходи із викриття зловмисника проводились спільно з ДБР під процесуальним керівництвом військової прокуратури.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

Офіцера поліції Буковини викрито на підкупі працівника військкомату

 20 червня 2019 року за процесуального керівництва військової прокуратури Чернівецького гарнізону, Територіальним управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за матеріалами та спільно з відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Чернівецькій області, задокументовано факт надання неправомірної вигоди начальником одного з відділень поліції Сторожинецького ВП ГУ Національної поліції в Чернівецькій області, який цим же намагався підкупити офіцера відділу одного з районних військових комісаріатів Буковини.

Перша частина хабаря у розмірі 1000 євро призначалася за вирішення питання щодо визнання призовника непридатним для проходження військової служби за станом здоров’я та уникнення від призову на строкову військову службу. Всього поліціант, діючи за попередньою змовою групою осіб, планував передати службовим особам військкомату неправомірну вигоду в сумі 2500 євро за вирішення вказаного питання.

Перша частина неправомірної вигоди виявлена та вилучена в повному обсязі. Підполковника поліції затримано в порядку ст. 208 КПК України.

На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії. Вирішуються питання щодо повідомлення офіцеру поліції про підозру у вчиненні злочину, звернення до суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Прес-служба військової прокуратури Західного регіону України

У Чернівецькій області затримали начальника одного з відділень поліції під час спроби передати неправомірну вигоду офіцеру військкомату

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводження Управління СБУ в Чернівецькій області, затримали начальника Глибоцького відділення поліції, який обіцяв військовозобов’язаному допомогти уникнути призову до ЗСУ.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює військова прокуратура Чернівецького гарнізону.

За попередньою інформацією, начальник Глибоцького відділення поліції Сторожинецького ВП ГУ Нацполіції в Чернівецькій області за 2000 доларів США обіцяв знайомому посприяти у визнанні його непридатним до військової служби. Отримавши неправомірну вигоду у гривневому еквіваленті, поліцейський передав їх старшому офіцеру відділу комплектування Новоселицького РВК.

Під час передачі коштів працівника поліції затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі ДБР готують затриманому повідомлення про підозру у наданні неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, працівнику поліції загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 4 до 8 років. 

1