На Буковині руйнується потенційний об'єкт культурної спадщини людства ЮНЕСКО

На Буковині руйнується потенційний об'єкт культурної спадщини людства ЮНЕСКО

15.11.2015, 15:32
Ідеться про Успенський собор у селі Біла Криниця Глибоцького районуВ Україні безліч пам’яток, що вражають красою та фантазійністю архітектурних форм. Зазвичай, такі місцинки відомі серед туристів. Однак сайт «Український контент»вирішив розповісти про історичні об’єкти, назви яких не на слуху. З тієї причини, що стан цих пам’яток можна описати як «близький до повної руйнації». 
 
Серед 10 архітектурних див, що руйнуються в Україні, опинилася і споруда, що на Буковині. Ідеться про Успенський собор у селі Біла Криниця Глибоцького району. 
 
«Один із небагатьох храмів старообрядців в Україні. Збудований собор у 1901-1908 роках. Кошти для спорудження жертвував московський купець Овсянников, який таким чином вирішив увічнити пам’ять померлого сина. Собор вражає красою! При будівництві використовувався цілісний камінь. Більше того – стіни викладено із бірюзової глазурованої цегли, дзвіниця вкрита кольоровою черепицею і навіть кам’яна огорожа  – незвичайна, а має бійниці і нагадує фортечні стіни. А ще тут безліч кованих та литих деталей. Собор за зовнішнім виглядом нагадує Собор Василя Блаженного в Москві… І сьогодні ця краса руйнується. Кошти на відновлення віряни збирають самотужки», – пише портал про храм.
 
Джерело: promin.cv.ua
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Детектив із Біблією (на вікенд 1)
 
Біблійний фінал (на вікенд 2)

"Якщо Господь дав тобі талант, то маєш його використати"

 Чернівецька область покладає на Білу Криницю особливі надії: центр старообрядництва претендує на внесення до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО
 
Головний храм Білокриницької старообрядницької митрополії – Успенський собор номінуватимуть до переліку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО
 
Храм на Буковині потрапив до ТОП-10 архітектурних див, що руйнуються в Україні
Храм на Буковині потрапив до ТОП-10 архітектурних див, що руйнуються в Україні
1


КОМЕНТАРІ (1)

Дайош розвиток туризму на Буковині!!!

Туризм - це наша стратегія розвитку! Ура!

А ще скоро у нас лямчоки на резиденції може будуть світити для тих дурних туристів.

avatar

Кіт Мандрівник

16 листопада 2015 20:22