Почули кожного: на Буковині розслідують дві кримінальні справи за порушення на виборах-2012

Почули кожного: на Буковині розслідують дві кримінальні справи за порушення на виборах-2012

05.03.2014, 16:30

В Чернівецькій області уже зареєстровано два кримінальні провадження щодо порушень під час проведення виборів 2012 року.

Одне з них розслідується безпосередньо прокуратурою Чернівецької області – за фактом зловживання службових осіб Чернівецької ОДА під час проведення виборів народних депутатів України в 2012 році (ч. 1 ст. 364 КК України), - інформує прес-служба прокуратури області. - Інше кримінальне провадження щодо зловживань під час виборів 2012 року скеровано для розслідування в органи внутрішніх справ.

Як повідомили у прес-службі УМВС кримінальне провадження, яке скероване для розлідування в органи внутрішніх справ, порушене за ч. 1 ст. 157 Кримінального кодексу України. Ідеться про перешкоджання здійсненню виборчого права, роботі виборчої комісії чи діяльності офіційного спостерігача. Це передбачає штраф від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Нагадаємо, що зокрема ідеться саме про розслідування підкупу виборців у 204 виборчому окрузі на парламентських виборах-2012.

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Олег Шар

07 березня 2014 00:32