На Буковині розслідуватимуть смерть хворої на COVID-19 медсестри

На Буковині розслідуватимуть смерть хворої на COVID-19 медсестри

14.04.2021, 14:37
Померла молодша медсестра акушерсько-гінекологічного відділення Заставнівської лікарні

В Управлінні Держпраці у Чернівецькій області створюється комісія зі спеціального розслідування випадку смерті молодшої медичної сестри акушерсько-гінекологічного відділення КНП «Заставнівська БЛ».

Медичний заклад адресував до територіального органу Держпраці відповідне повідомлення.

За попередніми даними, працівниця лікувальної установи захворіла на гостру респіраторну хворобу СOVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. Про це йдеться на сайті Управління Держпраці у Чернівецькій області.

Жінку 1965 року народження доставили для проходження лікування до інфекційного відділення лікарні.

Через різке погіршення стану здоров’я, її було переведено до реанімаційного відділення. Однак, 10.04.2021 року пацієнтка померла.

Комісія зі спеціального розслідування Управління Держпраці утворюється відповідно до Порядку розслідування  та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 року за № 337.

Роботу комісії очолить головний державний інспектор сектору розслідування, аналізу та обліку аварій та виробничого травматизму Управління Держпраці Андрій Сербенюк.

ДОВІДКОВО:

 Стан виробничого травматизму у березні - 2021

Управління Держпраці у Чернівецькій області інформує: у  березні на підприємствах, в установах та організаціях Буковини мали місце три випадки виробничого травматизму та 55  випадків професійних захворювань, 4 із яких - з летальним наслідком.

Так, випадки виробничого травматизму зафіксовано у сфері енергетики та на автомобільному транспорті.

55 випадків професійних захворювань  (гостра  респіраторна хвороба  СOVID-19, спричинена коронавірусом SARS-CoV-2) задокументовано серед працівників медичних установ регіону.

З початку року загалом статистика виробничого травматизму та професійних захворювань  є такою: 

5 випадків виробничого травматизму, серед них один смертельний (лісове господарство);

128 випадків професійних захворювань (4 із них - зі смертельним наслідком).

1