На Буковині радник Авакова зустрівся з керівниками силових структур МВС і громадськістю (ФОТО)

На Буковині радник Авакова зустрівся з керівниками силових структур МВС і громадськістю (ФОТО)

18.10.2016, 19:57

Про поглиблену співпрацю громадськості та ЗМІ з підрозділами силових структур, які знаходяться в підпорядкуванні міністерства внутрішніх справ, говорили у Чернівцях під час зустрічі з радником міністра внутрішніх справ України, головою Громадської ради при МВС Володимиром Мартиненком.

Чернівці – це дванадцята область де Володимир Мартиненко зустрічається з представниками громадськості краю та обговорює з ними наболіли питання та плани спільної праці на майбутнє. На черзі Івано-Франківськ та інші регіони. Основне питання - це створення робочої групи з числа громадських активістів, які будуть тісно співпрацювати з підрозділами МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники від Самооборони Майдану Тернопільщини, Чернівців та Івано-франківська увійшли в робочу групу з питань співпраці громадськості з силовими структурами при МВС

foto

Нам необхідно знати думку людей про нововведення, які плануються у Міністерстві, про хід реформ, про роботу того чи іншого підрозділу, який підпорядковується МВС – зауважив Володимир Мартиненко.

Зі слів радника міністра МВС, сьогодні, нормативно-правові документи не передбачають створення в обласних управліннях органів державної влади будь-яких громадських рад. Тому один з виходів із такої ситуації - це створення робочої групи. До неї можуть увійти всі бажаючі, які хочуть, вміють і будуть робити усе, для того щоб допомогти Міністерству внутрішніх справ провести реформи у відомстві на благо суспільства. 

foto

- Ця робоча група входитиме до структури громадської ради при МВС. Вона в областях буде співпрацювати з усіма управліннями, вказуватиме на недоліки та пропонуватиме той чи інший вихід із ситуації.

foto

Одним із важливих питань на сьогоднішній день є низька заробітна плата та недоукомплектованість фахівцями Нацполіції України та поліції Чернівецької області зокрема. В державі за період реорганізації та проведення атестації по областях звільнилося від 6 до 30 відсотків особового складу.

За словами начальника ГУНП в Чернівецькій області Сергія Пілігріма, сьогодні в області не вистачає близько трьохсот атестованих фахівців з різних напрямків.

На разі створено поліцейську комісію, яка в подальшому буде проводити конкурсний відбір молодих фахівців, які мають бажання працювати в лавах оновленої поліції. Усі вони проходитимуть конкурсний відбір, тестування, медогляд, та навчання. Це досить тривалий процес, тому працювати зараз понаднормово повинні ті, хто залишився після атестації.

Сектор комунікації поліції

Чернівецької області

www.npu.gov.ua

1