На Буковині проявилося новітнє НКВС

На Буковині проявилося новітнє НКВС

21.10.2012, 01:10

У понеділок, 22 жовтня Голова Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» Віталій Мельничук проведе прес-конференцію для журналістів. Тема прес-конференції «Партія регіонів формує в Україні мережу новітнього НКВС. Прояви цього явища під час виборів на Буковині». Прес-конференція відбудеться у конференц-залі Українського народного дому (вул. Ломоносова, 2) о 15.00. Запрошуються представники засобів масової інформації.

Регіональна гра з вогнем

Теперішня влада вже розпочала відкриту війну зі своїм народом. Поки що йде інформаційна початкова фаза бойових дій. Причому в хід влада пускає не тільки недопустимі політ-технологічні методи впливу на людей, а й грубе бандитське залякування та шантаж. Більше того, маючи в своєму розпорядженні підконтрольні каральні органи та суди теперішня влада грубих порушників закону, виявлених корупціонерів, затриманих хапуг, чиновників різних рівнів, які спіймані за використання службового становища не притягує одразу до відповідальності, а втягує їх насамперед у обслуговування влади. Саме на теперішні вибори з них формують залежних від себе агітаторів, членів комісій, які через боязнь бути притягнутими за свої гріхи до відповідальності готові під прикриттям влади йти на будь-які фальсифікації.

Бандити при владі не тільки виношують плани перетворення України в контрольовану територію з безвольним, недалеким населенням, але й планомірно здійснюють їх. Саме напередодні цих виборів по всій Україні та особливо в Чернівецькій області в декілька разів збільшили штат різноманітні агентства та служби по проведенню моніторингів та соцопитувань - нібито з метою вивчення суспільної думки з нагальних соціальних проблем населення саме для втілення так званих «соціальних ініціатив Януковича». За інформацією працівників таких служб, окрім стандартних запитань загального соціального характеру, в анкетах були запитання: «Чи підтримуєте Ви соціальні ініціативи влади і чи будете підтримувати Партію регіонів на виборах?». У залежності від реакції людей на ці питання тих, хто негативно відзивався про владу включали до так званих «білих», «сірих» та «чорних» списків, за ступенем лояльності до теперішньої влади. Списки найбільш нестерпних до дій Партії регіонів передавалися в державний реєстр виборців і їхні дані вилучали з реєстру або змінювали до невпізнанності. Таким чином маса людей, які готові голосувати за опозицію та кардинальні зміни в державі, у випадку, якщо вони не встигнуть перевірити себе в державному реєстрі виборців, не зможуть брати участь у виборах.

Цій владі жодним чином не вигідно мати справу з активними освіченими людьми. Саме через тотальне порушення норм закону від формування окружних комісій планомірно усунули представників багатьох опозиційних сил, в тому числі й «Свободи». На основі «перевірених» владою кадрів були створені спочатку окружні комісії, а потім за такою ж схемою дільничні.

У всіх цих процесах формування мережі прислужників влади Чернівецькій області вже давно належить першість. «Професійна» кадрова робота теперішнього Голови облдержадміністрації - екс-міністра соціальної політики Михайла Папієва дозволила налагодити справи на Буковині таким чином, що нелояльні до проесдеківської влади були усунуті від будь-якого впливу й опинилися в залежних умовах. Зокрема засновники Партії регіонів на Буковині Романюк, Семенюк, Харабара, Федорович, Ходоровський та інші змушені або мовчки спостерігати за руїною своєї організації, або прислужувати переведеному з Києва рейдерському угрупуванню колишніх комсомольських активістів, які підтягнули до себе для поліційної роботи деяких активних рухівців початку 90-х. Теперішня владна команда на Буковині жорстко підставляє і кидає всіх, хто не піддається її впливу. Всій громаді для законного спротиву цій антинародній владі необхідно геть відкинути байдужість, накопичену в душах за десятки років радянської влади та за 20 років грабунку України і масово всіма силами допомагати дієвим опозиційним силам, які реально спроможні боротися з антинародною владою.

Кандидати від ВО «Свобода» спілкувались з виборцями по всіх районах Чернівецької області і серед іншої інформації виборці та члени комісій повідомили що керівний склад ДВК утворений переважно з тих, хто ніколи не працював у виборчій комісії, юридично не підготовлений і не знає що, як і коли робити. Але незнання ситуації не врятує їх від кримінальної відповідальності, якщо за їхніми спинами фальсифікатори робитимуть свою «чорну» справу. Зокрема у Вижницькому районі, у Вашківцях, Мілієво, Берегометі та в районному центрі майже на кожній зустрічі люди інформували про те, що в районі масово на Голови комісій призначали людей, які ведуть аморальний спосіб життя і неадекватною поведінкою блокують роботу комісії, а окружна комісія не спішить робити вкрай необхідні заміни. В такій «мутній воді» підготовлені владою кадри безконтрольно можуть робити фальшування.

Зокрема 20 жовтня в с.Рідківці після зустрічі з виборцями, яку спільно проводили кандидат у депутати до Верховної Ради по списку  ВО «Свобода» Віталій Мельничук та кандидат по 203 мажоритарному округу від об’єднаної опозиції Степан Спіжавка, рідківчани повідомили, що в селі в різних місцях проводиться прямий підкуп виборців, тобто за надання паспортних даних у підтримку кандидата-регіонала Геннадія Федоряка дають сто гривень. Люди масово почали підключатися до горе-заробітку, надаючи паспортні дані та втягуючи в цей процес «недалеких» односельчан. Ніхто не задумувався, що газовий контролер, який в Рідківцях займається агітаційною роботою регіонала - Генерального директора газорозподільної компанії Геннадія Дмитровича Федоряка за наступний опалювальний сезон зуміє компенсувати витрати навіть з надлишком. Виявивши факт грубого порушення виборчого законодавства, свободівський кандидат викликав слідчу групу міліції і щодо порушників вже проводиться слідство. Найбільш вражає те, що такими справами займаються родичі Голови дільничної комісії, підставляючи своїми діями молоду людину, якій доручили керувати виборами в Рідківцях під кримінал.

Владники Януковича в Чернівцях, як виявляється, бояться тієї правди про їхні дії, яка висвітлюється в періодичній пресі ВО «Свобода». 20 жовтня 2012 року на МТК „Калинівський ринок в м. Чернівці вперше за останні місяці представники служби безпеки ринку грубо зупинили розповсюджувачів преси від Всеукраїнського об’єднання „Свобода. При цьому вилучили агітаційну продукцію. Першими на інцидент, що стався з свободівськими вісниками, зреагували підприємці, які очікували черговий номер газети ВО „Свобода. За їхніми словами, представники адміністрації повідомили, що вони вимагають негайного припинення свободівської агітації. В свою чергу, підприємці продемонстрували контролерам та службистам зразки агітації від інших політичних сил, зокрема, море агітації в бюджетній газеті „Чернівці від Михайлішина, і поцікавились чому забороняють саме свободівську пресу. Після такої реакції підприємців представники калинівської влади заявили, що самі читають цю газету і нічого проти розповсюдження газет не мають, але наказ від Михайлішина зобов’язані виконати. Дана ситуація викликає чимало питань, адже свободівські агітатори пройшли всі відповідні процедури та реєстрації, які вимагала адміністрація ринку тому вони мали повне право розповсюджувати свою пресу на комунальному підприємстві міста Чернівці. Зухвалість владників Михайлішина переходить всі межі. Заборона розповсюдження інформації зриває „солодку маску з оточення Михайлішина і розкриває їхню сутність. Зважаючи на грубе порушення виборчого законодавства, щоб не втягати комунальну установу в чергові судові перегони, кандидати в народні депутати від ВО „Свобода, депутати всіх рівнів та прихильники ВО «Свобода» починаючи з 21 жовтня, по всьому ринку будуть інформувати підприємців про зухвалі дії влади щодо заборони свободи слова на „Калинівському ринку та масових фальсифікацій виборчого процесу на Буковині.

Щодо формування системи новітнього НКВС найбільш промовистий факт свободівському кандидату в народні депутати Віталію Мельничуку 17 жовтня надали в смт. Глибока. Дитячий садочок «Сонечко» є тією установою, яка мала би якнайперше дбати про самопочуття діток мешканців Глибокої. Мовою документа: «По перевірці КРУ за актом від 23 квітня 2012 року «Про порушення бюджетного законодавства» встановлено: в дитячій установі «Сонечко» постійно не додаються такі види цінних продуктів харчування дітей як риба та молоко. У 2010 році риби не додано 1057.26 кг, приблизно на дитину 5кг; молока – 9947 літрів, приблизно на 1 дитину 50 літрів. За 2011 рік невиконання норм харчування збільшилося, а саме: риби не додано 1592,27 кг, молока – 1,0737 літрів, овочів – 4592кг». На 4 аркушах акту стільки інформації про зухвалу поведінку завідуючої садочка, що її дії тягнуть не лише на звільнення з роботи але й притягнення до кримінальної відповідальності на доволі значний строк. Документи в прокуратуру з приводу порушень в цьому садочку по лінії управління освіти Глибоцької райдержадміністрації не передаються, отже, влада навмисне прикриває такі факти зловживань, формуючи собі залежних від себе розкрадачів, хапуг та інших злочинців, місце яким на лаві підсудних. Поки діяльність завідуючої дитячим садочком «Сонечко» не розглянута правоохоронними органами, в час виборів, за словами глибочан, вона працює, як активний бригадир агітаторів Партії регіонів у Глибоцькому районі. Напевне має надію, що бандитська влада буде прикривати її зухвалі злочинні дії і надалі. Не вдасться! Цього «Свобода» не допустить! Саме на основі звернення громадян до свободівського депутата обласної ради Мельничука Віталія за фактами викладеними в акті з результатів перевірки Глибоцького ДНЗ «Сонечко» від 03.09.2012 року фракція «Свободи» в обласній раді буде вимагати серйозного вияснення обставин по лінії Прокуратури. За цим та за іншими фактами, які допускаються у відомстві чинного керівника освітньої галузі області Михайла Бауера, ми будемо вимагати від Прокурора області відповідної реакції. Михайло Йозефович на цих виборах кандидатує не по своєму рідному Глибоцькому району, а в сусідньому 202. Люди в 203 окрузі та особливо на Глибоччині добре пам’ятають його вибори в 2002 році і невиконані обіцянки Бауера жодним чином не дали б можливості пролізти йому у Верховну Раду в рідних краях. Тому незважаючи на незначний рівень підтримки регіоналів-обіцяльників він, як і його колеги-регіонали, що йдуть до Верховної Ради по інших округах області, втягує бригадирами у виборчі штаби подібних до завідуючої ДНЗ «Сонечко», та з їхньою допомогою «викручує» руки освітянам, медикам, працівникам культури та соціальним працівникам по всій області, особливо по районах 202 виборчого округу. Люди зобов’язані хоча б на 21 році української незалежності почати розбиратися хто є хто і не дозволити задурювати виборцям голову.

На зустрічах з виборцями в Заставнівському, Сокирянському районі та особливо у Новодністровську мені, як кандидату в депутати до Верховної Ради України, неодноразово показували агітки регіонала Артема Семенюка і питали, чи справді він зможе зробити хоч 1 відсоток від того, що обіцяє. Адже поліграфічний папір стверджує, що цей кандидат зуміє домогтися отримання в 2013 році для дітей війни передбачених Законом України коштів. Син Папієва у своїх агітках стверджує, що вже у бюджет 2013 року будуть закладені кошти для виконання рішень судів по дітях війни в повному обсязі. Виявляється в парламент він іде, щоб захистити від руйнації село та відродити сільське господарство, як той, який вже за 28 років життя нібито зумів з нічого розвинути виробництво на селі, прагне захистити та відродити сади краю, тваринницьку галузь, стверджує, що земля має обов’язково залишитися у власності селян, їх дітей та внуків. Обіцяє молодик, що йде в парламент, щоб держава віддала борги своїм громадянам і врешті повернулася обличчям до людей. В агітках стверджується, що 28 річний політик знає як отримати вчителям, лікарям, працівникам культури статус державних службовців і гарантує підвищення зарплати вдвічі. «Надія Бесарабії», як в одному із своїх виступів назвав сина Папієва один з високопоставлених чиновників-агітаторів переплюнув своїми обіцянками обіцянки Януковича на Президентські вибори в 2010 році. Кандидат-регіонал не тільки смішить своїми казками людей, але й завдяки просуванню своєї персони розтрачує не менші кошти ніж це робить в Чернівцях кандидат-регіонал Михайлішин.

Облесливість у обіцянках, суцільна брехня про так звані здобутки, повна відірваність теперішньої влади від реальності у вирішенні проблем громади, зухвалість у поводженні, застосування примусу у сприянні антизаконним діям та втягування в кримінальні дії тих, хто оступився - це лише мала частина того, що робить теперішня банда Януковича по всій Україні.

Діагноз хвороби нашої держави ніхто не встановлював, а політики та влада беруться лікувати,  як хто хоче, тому і економіка і громадсько-політичне середовище, екологія, ресурси і вся державна машина  постійно в надшоковому стані. Від кожного з нас, в тому числі і від представників теперішньої влади, залежить, чи буде мати майбутнє живий організм нашої держави, чи вона через постійне розхитування човна під назвою Україна вкотре за останні сотні років піде на дно історії і знову нащадки будуть силоміць прокладати шлях з світового дна на волю. Чи достойні ми такого майбутнього? Чи маємо право навмисне знищувати свою державу та розпинати свою рідну матір, чи маємо ми право бути на цій землі, чи мусимо доживати в резерваціях, як індіанці в Америці.

Незважаючи на 70-річний етап радянського поневолення та 20-ліття грабунку держави Україна, свободівці, спілкуючись з кожним українцем та громадянином України - побратимом іншої нації, намагаються спільно викорінювати ті комплекси та страхи, які накопичилися в суспільстві за багато десятиліть. Необхідність очищення влади, про яку націоналісти говорили з початку створення «Свободи», зараз постає як вкрай необхідна, і мирним шляхом вирішити це питання можна лише на цих виборах. Ми впевнені, що в громадян України обов’язково має спрацювати інстинкт самозбереження і всі ми зобов’язані зробити той вибір, завдяки якому  мирним шляхом громада спільно з політиками зможе вивести Україну з надкризового стану і розпочати процес відновлення справжнього народовладдя в Україні.

Слава Україні! Героям Слава!

Голова Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

Кандидат в депутати до Верховної Ради України від ВО «Свобода» Віталій Мельничук

1