На Буковині повідомлено про підозру члену ДВК та виборцю

На Буковині повідомлено про підозру члену ДВК та виборцю

28.10.2020, 18:05

Сторожинецькою місцевою прокуратурою повідомлено про підозру члену дільничної виборчої комісії на Сторожинеччині у наданні виборчого бюлетеня, особі, яка  не мала  права його отримувати (ч.3 ст. 158-1 КК України) та 66-річному виборцю у отриманні виборчого бюлетеня особою, яка не має права його отримувати(ч.3 ст. 158-1 КК України).

За даними слідства, член дільничної виборчої комісії, в день голосування, за попередньою домовленістю з виборцем,  видала останньому чотири виборчі бюлетені на ім’я його дружини. Протиправні дії чоловіка зафіксували офіційні спостерігачі під час спроби вкинути зазначені виборчі бюлетені у скриньку для голосування.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснює Сторожинецький відділ поліції ГУНП в Чернівецькій області.

Пресслужба Чернівецької обласної прокуратури

Нагадаємо, у день проведення виборів співробітники Сторожинецького відділу поліції розпочали кримінальне провадження за фактом повторної видачі бюлетенів виборцю.

 Поліцейські з’ясували, що на виборчій дільниці у селі Банилів-Підгірний 66-річний місцевий житель здійснив голосування, а потім вирішив проголосувати також і замість своєї дружини. Чоловік звернувся до односельчанки, яка була членом виборчої комісії, з проханням видати бюлетені. Порушуючи законодавство, жінка надала йому бюлетені для повторного голосування.

 Слідчі Сторожинецького відділу поліції зібрали необхідні докази й повідомили виборцю та члену виборчої комісії про підозри у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше одного разу, викрадення, пошкодження, приховування або знищення виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі) Кримінального кодексу України.

 Підозрюваним загрожує до 7 років позбавлення волі. 

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

 

1