На Буковині покарали церковнослужителя, який перекинув свою пасажирку

На Буковині покарали церковнослужителя, який перекинув свою пасажирку

06.04.2016, 15:53

За спричинення землячці тяжких тілесних ушкоджень покарано настоятеля однієї із релігійних громад Буковини

Минулого тижня за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили потерпілій тяжкі тілесні ушкодження, до кримінальної відповідальності притягнуто 23-річного жителяВижницького району.

У судовому засіданні було достовірно встановлено, що близько 17.00 години дня 15 червня 2015 року настоятель однієї із релігійних громад, рухаючись за кермом легковика «Renault Camade» автодорогою Р-62 сполученням Чернівці-Сторожинець-Вижниця при складних метеоумовах (падав сильний дощ), втратив контроль за рухом транспортного засобу, допустив його з’їзд із траси та перекидання. Як результаті трагедії - одна із пасажирок  отримала тілесні ушкодження, що спричинили їй суттєву втрату загальної працездатності та інвалідність третьої групи.

Ретельно проаналізувавши доказову базу та висновки автотехнічної та судово-медичної експертиз, провину обвинуваченого у причетності до даного кримінального правопорушення (злочину) суд визнав у повному обсязі. І за скоєне призначив йому передбачене чинним законодавством покарання – три роки перебування у колонії, без позбавлення прав керування автомобілем. У той же час служителі Феміди, врахувавши всі «за» та «проти», а також на підставі ст. 75 та 76 КК України, від відбування даного покарання фігуранта звільнили, натомість встановивши півторарічний випробувальний термін та певні обмеження - йому, зокрема,  заборонено без відповідного дозволу залишати межі України та періодично реєструватись в органах кримінально-виконавчої інспекції.

За цим же вердиктом засудженого зобов’язано відшкодувати  3 тис. 334 гривні потерпілій за спричинену матеріальну шкоду, 3 тис. 905 гривень - місцевому медичному закладу за стаціонарне лікування жінки та 1 тис. 104 гривні за проведення судових експертиз на етапі кримінального провадження.

Зрештою, даний судовий вирок церковнослужитель має право та можливість оскаржити в апеляційній та касаційній інстанціях. 

                        Володимир Драюк, ТУ ДСА України у Чернівецькій області

ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ

1