На Буковині подорожчав хліб

На Буковині подорожчав хліб

01.03.2015, 13:36

Якщо кілька днів тому буханець хліба вартував 5 грн, то відтепер подорожчав на гривню. За буханець так званого заводського хліба з білого борошна у деяких магазинах правлять 6 грн. 20 коп. 

За словами продавця хлібного магазину Валентини Борисової, піднімаються ціни на усі хлібобулочні вироби. «Нас попередили, що ціни на місці стояти не будуть, адже все залежить від курсу долара», - ділиться жінка.

Джерело: chv.tv

 Довідково:

 Під час селекторної наради з керівниками обласних департаментів агропромислового розвитку, яку 20 січня провів міністр аграрної політики України Олексій Павленко було проаналізовано рівень забезпечення регіонів продовольчими зерновими ресурсами та стан посівів озимих культур.

 Участь у нараді взяв в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Василь Сандуляк, який поінформував міністра про те, що посів озимих зернових культур під урожай 2015 року в області було розпочато в оптимальні агротехнічні строки. Так, в краї посіяно озимих зернових культур у всіх категоріях господарства на площі 47,3 тис. га. Нині ж триває робота, спрямована на заготівлю засобів захисту рослин; проведено перевірку стану технічної готовності сільськогосподарської техніки та наявності паливно-мастильних матеріалів.

 Особливу увагу посадовець приділив питанню забезпечення борошном хлібопекарських підприємств області: «Без зерна Буковина не залишиться. Завдяки співпраці Департаменту агропромислового розвитку з ПАТ «Аграрний фонд» на територію області вже переміщується 300 тонн зерна продовольчої пшениці ІІ класу. Це дасть можливість у повному обсязі забезпечити область борошном до січня 2015 року. Планується надходження ще додаткових 3200 тонн зерна IIкласу, з якого буде змелено необхідну кількість борошна для випікання хліба до серпня поточного року».

 Раніше ми повідомляли: 

У Чернівцях помітно подорожчали продукти

 На Буковині очікують значного подорожчання хліба та хлібобулочних виробів

1


КОМЕНТАРІ (1)

Господи! Зроби так, щоб ця влада залишила нас в спокої! Щоб вони всі пішли з влади і жили як прості Українці! Дай боже  щастя і здоров'я їм і їхнім діточкам! Але ГОСПОДЕ відсторонь їх від владних повноважень! Щиро дякуємо Господе!

avatar

До господа БОГА

01 березня 2015 12:54