На Буковині побільшало охочих підписати контракт

На Буковині побільшало охочих підписати контракт

25.02.2016, 16:26

Суттєве збільшення грошового забезпечення військовослужбовців з січня 2016 року та підвищення рівня соціальних гарантій неабияк заохотило громадян до проходження військової служби за контрактом.

Тому не випадково, що і буковинці з більшим ентузіазмом почали задумуватись про військову службу. Днями з Чернівецького обласного збірного пункту, що знаходиться у районному центрі  Кіцмань, відбулась чергова відправка до військових навчальних центрів кандидатів на військову службу за контрактом.

53 кандидати з Буковини прибули на збірний пункт. Всі вони до цього пройшли прискіпливу медичну комісію та відбір на професійну придатність, також проводилась ретельна перевірка їхніх морально-ділових та психологічних якостей.

– Насамперед, ми орієнтуємось на залучення молодих людей. Але й досвідчені військовослужбовці нам також потрібні. Для цього ми проводимо відповідну роботу у населених пунктах Чернівецької області. Залучаємо представників органів державної та місцевої влади, центрів зайнятості, навчальних закладів, та засоби масової інформації, – говорить заступник Чернівецького обласного військового комісара по роботі з особовим складом та громадськістю підполковник Валерій Мовченюк. – Потенційні контрактники повинні знати, що держава надає значні гарантії тому, хто вступає до війська. І результат є. З нового року кількість осіб, які йдуть до військових комісаріатів в нашому регіоні значно збільшилась.

Підписати контракт виявили бажання і представниці жіночої статі, які після проходження навчання будуть скеровані на відповідні посади до військових колективів.

 Підполковник Сергій БЕРЕЦЬ

1