На Буковині під час отримання хабара викрито адвоката, який обіцяв відмазати п'яного за кермом

На Буковині під час отримання хабара викрито адвоката, який обіцяв відмазати п'яного за кермом

05.08.2020, 17:40

За процесуального керівництва прокуратури Чернівецької області під час одержання неправомірної вигоди затримано адвоката.

Зловмисник схиляв жителя Сторожинеччини надати судді гроші, щоб уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані сп’яніння. Слідчі обласного управління Нацполіції та співробітники СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Чернівецької області затримали правопорушника та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Затримання відбулося за вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України (підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище за невчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища).

До правоохоронців звернувся із заявою житель одного із сіл Сторожинецького району та повідомив, що 42-річний адвокат підбурює надати йому неправомірну вигоду. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що адвокат під час надання правової допомоги мешканцю м. Чернівці висловив вимогу останньому щодо необхідності передачі йому неправомірної вигоди у сумі 350 доларів США, з метою подальшого вирішення з суддею місцевого суду питання про непритягнення заявника до адміністративної відповідальності за ст. 130 КУпАП.

Сьогодні, 5 серпня, у Сторожинці під час отримання вказаної суми неправомірної вигоди, правоохоронці затримали адвоката в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

На даний час досудове слідство триває, проводяться необхідні слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення правопорушнику про підозру та застосування відносно нього запобіжного заходу.

1