На Буковині перевірять колишніх чиновників на причетність до 'антимайданів' (+відео)

На Буковині перевірять колишніх чиновників на причетність до "антимайданів" (+відео)

09.07.2014, 23:06

На Буковині візьмуться за перевірку причетності колишніх і нинішніх державних службовців до організації та участі в "антимайдані".

Про це повідомляє під час засідання відповідної комісії дев'ятого липня таке заявив перший заступник голови Чернівецької ОДА Іван Рибак.

- До голови нашої адміністрації надійшов лист народного депутата України Генадія Москаля, - розповідає Іван Рибак. - Він зараз являється головою тимчасової слідчої комісії українського парламенту з питань розслідування протиправних діянь правоохоронних органів та окремих посадових осіб, посягань на права і свободи, життя і здоров'я громадян під час подій, пов'язаних із масовими акціями суспільно-політичного протесту, що відбуваються в Україні з 21 листопада 2013 року. У своєму листі народний депутат просить зокрема і перевірити колишніх та нинішніх держслужбовців обласної та районних адміністрацій на предмет причетності останніх до організації відправлень та участі громадян у так званих "антимайданах". На його прохання Чернівецькою ОДА створена відповідна регіональна комісія. Сьогодні ми пропонуємо якомога ширше залучити громадськість до роботи нашої комісії, - повідомив чиновник.

На першому засіданні цієї комісії було прийнято ряд рішень організаційного характеру. Зокрема, домовились про можливість участі в роботі комісії трьох представників ЧО "Майдан" та районних громадських організацій. Пропозиції щодо персонального складу домовились розглянути на наступному засіданні. Вони будуть проводитись щосереди о 12:00. Також звернулись до журналістів та громадських організацій про можливість надання фото-, відео-, та інших матеріалів відомих подій на спеціально створену електронну адресу, яка пізніше з'явиться на сайті ОДА. В рамках роботи цієї комісії будуть проводитись службові розслідування в апараті обласної адміністрації, районних, міських, сільських і селищних рад.

Папієв на Антимайдан не їздив, замість губернатора там "запалював" голова Кіцманської РДА Олег Унгурян
16.12.2013, 17:36

На вихідних у Києві відбувся провладний мітинг. 14-15 грудня у Києві на Європейській площі відбувся мітинг на підтримку політики Януковича, в якому взяла участь і делегація з Чернівецької області.

На Антимайдан у Києві на підтримку уряду Чернівецька облорганізація Партії регіонів відправила 500-700 осіб. Про це на брифінгу повідомив голова ОДА Михайло Папієв.

Сам Папієв на Анттимайдані не був.

- Покинути межі Чернівецької області я можу лише за погодженням з Президентом України, - заявив М.Папієв. - Це має бути або виклик Кабінету міністрів чи інші відомі заходи, після цього отримати погодження. Я не планує звератися з таким клопотанням до Прези дента, бо голова ОДА має забезпечувати життєдіяльність області на місці.

Водночас ПР Буковини відправляла своїх активістів на Антимайдан.

- Від облорганізації ПР люди їхали, - сказав губернатор. - Рознарядки не було, люди їхали за власним бажанням. Як мені відомо, поїхало від 500 до 700 людей. Докладніше інформацію може надати Матвій Куцак (заступник голови облорганізації — molbuk.ua).

Нагадаємо, Матвій Куцак 13 грудня розповів molbuk.ua, що Чернівецька обласна організація Партії регіонів не організовує поїздки до Києва на Антимайдан.

Як повідомляють у прес-службі обласного осередку Партії регіонів, перед присутніми виступив голова Кіцманської районної організації ПР Олег Унгурян. Він акцентував увагу на тому, що євроінтеграція зараз – це праця над побудовою Європи в Україні.

"Учасники мітингу виступили проти розколу України, силового захоплення влади, хаосу і безладу, барикад і насильства, вандалізму, провокацій і брудних політичних ігор опозиції", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Джерело: molbuk.ua та vidido.ua.

Поки у Києві тривало збройне протистояння, буковинський нардеп-регіонал Іван Попеску був помічений серед виступаючих зі сцени Антимайдану в Маріїнському парку 18 лютого. Через кілька днів на Майдані було застрелено снайперами десятки героїв Небесної сотні. 

Водночас, як стало відомо БукІнфо з достовірних джерел, колишній голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв наразі відсутній в Україні. За даними наших джерел, він перебуває в Ізраїлі, побоюючись арешту на батьківщині. Екс-губернатора Буковини вже викликали до обласної прокуратури за порушеним кримінальним провадженням щодо підкупу виборців під час виборів до Верховної ради України у 2012 році.

Нагадаємо, що тоді народним депутатом України по Хотинському мажоритарному виборчому округу №204 став близький родич М.Папієва - Артем Семенюк. Прокуратура наразі володіє матеріалами свідків та колишніх кандидатів у депутати по цьому округу, які доводять, що тут відбувався масовий підкуп виборців.

1