На Буковині партійка «Батьківщини» Альона Гливко відвідала півсотні самотніх та хворих мешканців округу, на якому балотувалася

На Буковині партійка «Батьківщини» Альона Гливко відвідала півсотні самотніх та хворих мешканців округу, на якому балотувалася

14.04.2017, 12:38

Керівник фракції «Батьківщина» в Чернівецькій облраді Альона Гливко провела виїзні прийоми громадян у селах округу, де здобула перемогу на виборах. Як повідомляє прес-служба обласної парторганізації ВО «Батьківщина», депутат перед Великоднем відвідала найнужденніших: самотніх, пенсіонерів, інвалідів, одиноких матерів, паралізованих та хворих.

Альона Гливко провела виїзні прийоми громадян та відвідала земляків у селах Молодія, Стерче, Тереблече, Горбівці, Верхні та Нижні Синівці, Турятка та Поляна, надала їм для ознайомлення річний звіт про депутатську діяльність. Подбала і про передвеликодні смаколики: кожному співрозмовнику презентувала солодку пасочку до свята. Та найважливіше в цих зустрічах – спілкування.

- Займалася найулюбленішою своєю роботою - зустрічалася зі своїми людьми на окрузі. Провела виїзні прийоми громадян у селах Молодія, Стерче, Тереблече, Горбівці, Верхні та Нижні Синівці, Турятка та Поляна, а принагідно і пороздавала газети зі своїм річним звітом про депутатську діяльність. 

Дуже багато моїх виборців за півтори роки вже стали мені родиною, тому я навідуюсь до них вже як до рідних.

 До Великодня не могла не відвідати зі смаколиками найнужденніших - самотніх, пенсіонерів, інвалідів, одиноких матерів, паралізованих та хворих.

 Не бути там у цей Тиждень я просто не могла. Багато з цих людей мають за компанію лише домашніх тварин, інколи до них заходять соцпрацівники сільради чи сусіди. Зубожілі матеріально, та все ж найбільш цінують живе людське спілкування та щиру увагу до них.

Вже тепер, майже за тиждень до Великодня, я заявляла цим людям у їхніх самотніх будинках "Христос Воскрес!" і ставала свідком, як Він воскресав у їхніх очах! ...

 

Депутат відвідала у 9-ти селах півсотні людей, серед яких – багатодітна родина з 5-ми дітками; юний сирота, яким опікується старенький дідусь; самотній літній чоловік; малозабезпечена жінка… Каже, що багато її виборців за півторароки вже стали їй майже родиною, тому навідується до них, як до рідних.

Цей молодий хлопчина, Сергій, мене вразив до глибини душі, - розповіла Альона Гливко. - Йому 18. Сирота. Батько помер раніше, мати кілька років тому від раку. "Очі має мамині", - каже соцпрацівниця. Надзвичайно красиві, синьо-зелені, як небо. Незважаючи на це, тримається мужньо і впевнено, як справжній чоловік! На відміну від старенького дідуся, єдиного опікуна, який одразу розплакався і просив подбати про його дитину, як його не стане. Сергій вчиться в Глибоцькому ПТУ, хоче стати автослюсарем. Залишила йому свій мобільний - обіцяв дзвонити.  Знаю, що в Стерче дружня громада на чолі з Наталія Будей, яка своїх в біді не лишає, але дуже прошу, Наталя Василівна, тримайте мене в курсі справ цього хлопчика.

Є одна родина в Горбівцях, до якої я іду в гості за першої ж нагоди. Альона - моя тезка і ровесниця - разом з чоловіком виховують п'ятьох неймовірних діточок, - поділилася деякими подробицями візитів на округ Альона Гливко. 

- Найстаршу Марічку з допомогою наших Кіцманських партійців минулого року допомогла влаштувати на навчання у Кіцманський ветеринарний коледж, бо вона з дитинства мала хист до цієї справи. Зараз Марійка подається на підвищену стипендію - за високі досягнення у навчанні! Отримуватиме вже до 2 тис.грн.!! Сама (у 16 років!) оплачує собі за гуртожиток, домовляється з директором за відстрочки, коли треба трішки відкласти, думає вже про здобуття другої кваліфікації юриста у цьому ж закладі - вирішила, що однієї освіти їй мало. 

- На черзі Настя, яка мріє стати кухарем в інтернаті для дітей (!!!). Бо там знедолені дітки і їм потрібна особлива турбота і смачнюща їжа :) Тому планує наступного року вступати до Чернівецького харчопромислового училища. А потім вже, для себе, вивчиться на курсах майстра по манікюру і цим буде заробляти на життя.

Ці діти мають чіткий план свого життя, присвяченого служіння ближнім.  Низький уклін іхнім батькам. 

- А поки кожен з п'яти мріє і планує, як має стати на ноги, мама Альона взимку, поки немає багато роботи на вулиці, вишиває своїм красуням вишиванки-обереги, зіткані з батьківської дисципліни, любові та молитви: "Господи, дай Боже, щоб усім дітям так було добре, як моїм!"

- Це Олена Василівна з Горбівців, - продовжила розповідь Альона Гливко. - Поховала доньку у двадцятирічному віці, виховала внучку, яка кілька років тому поїхала в Крим і вже звідти навіть не телефонує. 

Через абсолютно ідіотську і обурливу постанову Кабміну про нарахування двох прожиткових мінімумів непрацюючим людям, живучи у цих злиднях, навіть не може отримати субсидію, бо з нею живе дорослий син, який у крайньому селі до кордону ніде не може офіційно працевлаштуватись!!!! Минулого року Чернівецька обласна рада з ініціативи фракції #Батьківщина зверталася до уряду з вимогою скасувати цю постанову, але ж хіба ті ненажери в уряді про це задумуються??? :(

- Сергій Євгенович самотній, - продовжує Альона Гливко. -  Родом сам з Херсонськоі області, дружина покинула. Дуже любить своїх дітей - сина 86го року народження, якому побудував будинок, і доньку (мою ровесницю) з 87го, якій залишив квартиру на своїй Батьківщині. Діти від нього відвернулись і живуть своїм життям вже дуже багато років. Про це вже розповідає соцпрацівник. Пишається своїми двома шестирічними внуками, яких бачив лише раз. 
Живе в однокімнатному будиночку, якщо його можна так назвати, який йому допомогли збудувати християни віри євангельської; продукти тримає у сусідки в холодильнику, бо свого не має; увесь вільний час проводить у місцевому магазинчику, щоб хоч з кимось поговорити... Попри це все він дуже любить життя, любить своїх дітей і любить людей! І пообіцяв мені, що буде триматись! Приїду - перевірю! :)

1


КОМЕНТАРІ (2)

А пасочки Оленці дав  ПП Чоботар за прийняте рішення по виділення йому земельки на території психлікарні на останній сесії обласної ради.

avatar

Скоринко О.Г.

14 квітня 2017 12:51

Добро робиться тихо, тихо. А не піаряться на всю Глибоку

avatar

123

14 квітня 2017 16:55