На Буковині оштрафували православного священика, який побив послідовника релігії Свідків Єгови

На Буковині оштрафували православного священика, який побив послідовника релігії Свідків Єгови

24.03.2016, 10:49

         Минулого тижня Путильський районний суд намагався встановити істину у силовому протистоянні між двома представниками різних релігійних напрямків…

Зокрема, за матеріалами кримінального провадження було достовірно з’ясовано, що 54-річний житель Вижницького району, який служить священником в одному із місцевих храмів, близько 16.00 години 7 квітня ще 2014 року, повернувшись додому, на подвір’ї власного господарства побачив незнайомця, який, як згодом стало відомо, сповідує релігію Свідків Єгових і прибув до жителів цього населеного пункту, щоб проповідувати свою віру та запросити мирян на релігійний обряд, що мав пройти наступного тижня у м. Вашківці.

Про це повідомляє Територіальне управління Державної судової адміністрації України в області.

Розмова «опонентів» проходила на підвищених тонах і завершилась тим, що господар – представник християнської православної віри  кулаком умисно наніс «гостю» удар, спричинивши закриту черепно-мозкову травму, яку згодом судові медики визнають як такою, що призвела до короткочасного розладу здоров’я потерпілого. Зрештою, чоловік був змушений звернутись за медичною допомогою до окуліста та невропатолога, а також пройти медико-реабілітаційний курс у неврологічному відділенні Вижницької районної лікарні.

Незважаючи на заперечення підсудним застосування силових методів переконання, його провина у нанесенні потерпілому умисних  легких тілесних ушкоджень, що призвели  до короткочасного   розладу   його здоров”я  (ч. 2 ст. 125 КК України) у судовому засіданні показами свідків, результатами експертиз та іншою доказовою базою встановлена. І за скоєне служителі Феміди призначити фігуранту штраф у розмірі ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян  - 1 тис. 700 гривень. Цим же вердиктом його зобов’язано відшкодувати потерпілому 732 гривні за спричинену матеріальну та 3 тис. 500 гривень за нанесену моральну шкоди.

У залі суду було також наголошено, що засуджений має право впродовж найближчих з часу проголошення оскаржити цей вирок в апеляційній інстанції.

                                             Володимир Драюк, ТУ ДСАУ в області

Фото - ілюстративне

1


КОМЕНТАРІ (1)

Треба заклікаті отця в місто аби дав у шмарок ще покаїтам,починати треба з Мунтяна.Молодець,святий отче

avatar

штефан

24 березня 2016 16:40