На Буковині опозиція оголосить кандидатів у депутати лише в червні. Але член виконкому міської ради Василь Продан на всяк випадок перейшов в опозицію вже зараз

На Буковині опозиція оголосить кандидатів у депутати лише в червні. Але член виконкому міської ради Василь Продан на всяк випадок перейшов в опозицію вже зараз

15.05.2012, 15:09

Цим вона убезпечує майбутніх депутатів від тиску з боку влади

У суботу, 12 травня, у Києві відбувся форум об’єднаної опозиції, на якому спільно ухвалили програму виходу країни з соціально-економічної кризи. За словами представників опозиційних сил, вони не лише підготували декларативну частину, але й розробили механізм подолання як економічної, так і політичної кризи. Зокрема, усунення режиму Януковича шляхом імпічменту.

– Ця програма є відповіддю на запити суспільства, – наголосив голова обласного осередку партії "Фронт змін" Максим Бурбак. – За 20 років незалежності ми вперше показали, що здатні об’єднатись задля перемоги. Як би влада не намагалась нас розсварити, але запущений процес неможливо повернути в зворотній бік.

Об`єднана опозиція Буковини готує план дій для перемоги на парламентських виборах. Як повідомляє кореспондент порталу «Чернівці. Коментарі», про це сьогодні на спільній прес-конференції заявили голова обласної партійної організації «Фронт Змін» Максим Бурбак та керівник обласного об`єднання «Батьківщина» Іван Мунтян.

Як наголосили політики, за кожного депутата від об`єднаного списку відповідатиме особисто Тимошенко і Яценюк, тому при розгляді кандидатур мають бути обрані найдостойніші представники демократичних сил.

Зараз триває процес об`єднання регіональних штабів, однак, при тому, що опозиція об`єдналася, партійні організації «Фронту Змін» і «Батьківщини» не припиняють свого існування. І головне зараз не стільки те, кого висуватимуть у якому окрузі чи хто стане керівником штабу, а те, щоб опозиція досягла максимального результату.

«Ми розуміємо, що влада сама не складе повноважень добровільно. Саме тому наша мета – більшість у Верховній Раді. Далі стратегія дій розроблена», - заявили лідери опозиції.

Щоправда і досі представники об’єднаної опозиції не називають прізвища кандидатів, які боротимуться за місце в парламенту. Мовляв, це зроблено для того, аби унеможливити тиск з боку влади. Хоча до цього запевняли громадськість, що зроблять це як тільки ЦВК визначиться з межами округів.

Підтримав свого колегу по об’єднанню й голова обласного осередку партії ВО "Батьківщина" Іван Мунтян. Він запевнив, що від кожної з демократичних партій є свої кандидати на вибори, а в окремих округах і кілька, аби було з кого вибрати. Вочевидь, остаточний перелік буде оприлюднено у червні для громадського обговорення.

Присутність на Форумі об`єднаної опозиції члена виконавчого комітету Чернівецької міськради Василя Продана свідчить про те, що цей чиновник перейшов в опозицію до діючої влади. Як повідомляють «Чернівці. Коментарі», про це на прес-конференції заявив голова Чернівецької обласної партійної організації «Фронт Змін» Максим Бурбак.

«На Форумі було три тисячі делегатів. Вони одноголосно прийняли резолюцію. Це означає, що делегат Продан також голосував за необхідність змін», - зазначив Бурбак.

За його словами, зараз все більше представників партії влади намагаються «розкладати яйця у різні кошики».

«Спочатку вони казали, що прийшли назавжди, потім – що буде ще один строк, а сьогодні ми бачимо, що все більше нинішніх владників задумується, а що ж буде з ними після виборів».

«Взагалі ми бачили чимало несподіваних людей на Форумі. Це і Кужель, з якою у нас давні «теплі» стосунки, і Наливайченка, який робив неоднозначні заяви по КОДу, - повідомив Максим Бурбак. – Це означає, що ми на практиці показуємо, що готові забути давні суперечки заради спільної перемоги».

За інформацією «Чернівці. Коментарі», підприємця Василя Продана називають людиною, яка стояла за процесом звільнення депутатами Чернівецького міського голови Миколи Федорука. Його кандидатуру до складу виконкому подала «Наша Україна», яка у міськраді активно співпрацює з Партією регіонів.

За матеріалами  vidido.ua, chernivtsi.comments.ua

1