На Буковині незаконно зрубали понад 700 дерев цінних порід

На Буковині незаконно зрубали понад 700 дерев цінних порід

29.05.2013, 15:43

З початку року співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області  виявили та припинили декілька фактів протиправного використання лісових ресурсів краю окремими службовим особами державних лісництв та лісогосподарських підприємств області.

Встановлено, що протягом лютого-травня 2012 року посадовці одного з лісгоспів в порушення норм законодавства відвели під промислову вирубку лісові ділянки, що належать до природно-заповідного фонду загальнодержавного значення. У результаті було незаконно зрубано понад 700 дерев цінних порід, чим державі завдано збитків на суму близько 2 млн. гривень.

За матеріалами СБУ Чернівецькою міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст. 365 КК (перевищення влади або службових повноважень).

В іншому епізоді на початку ц.р. за матеріалами СБУ прокуратурою відкрито кримінальні провадження за фактами незаконної порубки дерев твердих порід внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків службовими особами лісництва, що призвело до завдання збитків інтересам держави на суму 135 тис. гривень.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

1