На Буковині негода знесла вже другий новий, лишень перестелений за державні кошти дах, попри п'ятирічну гарантію

На Буковині негода знесла вже другий новий, лишень перестелений за державні кошти дах, попри п'ятирічну гарантію

28.03.2019, 15:50

Між звітами в Юрковецькій та Вікнянській громадах народний депутат України Максим Бурбак встиг завітати на засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Заставнівській РДА.

На ній розглядали дві кричущих за наслідками справи: питання демонтажу останнього в області цукрового комбінату « Хрещатик» у Кострижівській ОТГ та ліквідація наслідків негоди у Шубранці.

- Якщо по першому питанні всі обізнані, особливо після мого виступу з трибуни Верховної Ради, - повідомив подробиці засідання народний депутат України Максим Бурбак. - Прикро, що Чернівецька ОДА не спромоглась бодай когось прислати на засідання, хоча вчора обіцяли бути в Кострижівці на 10 ранку. Ну то таке. У в них зараз інші справи. Але комісія в Заставні стала на захист громади та зобов’язала власника комбінату владнати питання утилізації небезпечних речовин, які лишились на комбінаті, дійти згоди з громадою щодо боргів перед місцевим бюджетом та погодити подальше спільне використання каналізаційного колектору.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Кострижівсткій ОТГ знищують останній в Чернівецькій області цукровий комбінат «Хрещатик» (ОНОВЛЕНО о 14.49)

- По другому питанню я наполягав, щоб дах, який недавно перестелили в Шубранецькій школі за державні кошти і який частково знесло вітром, був відремонтований за рахунок виконавця робіт. Адже гарантію він давав на п`ять років. Окремо поцікавився тим, яка компанія здійснювала технагляд за роботами та підписала акти виконаних робіт. Гадаю управління капітального будівництва при Чернівецькій ОДА і його керівник пан Олександр Пуршага повинні зробити висновки. Адже аналогічна ситуація була у Василеві цього ж району. Минулого року тут повністю знесло новий, лишень перестелений дах. Якщо технагляд здійснювала одна і та ж фірма, то комусь в області треба «знести дах» за злочинне використання бюджетних коштів.

- Цікава позиція ДФС Заставнівського району, яка дала довідку про відсутність заборгованості компанії-власнику цукрового комбінату, при тому, що Чернівецька ДФС нарахувала боргів на понад 4 млн гривень перед бюджетом громади. Ось таке у нас «піклування» про надходження до місцевих бюджетів. Як мінімум ДИВНО! - сказав Максим Бурбак. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак вимагає від Чернівецької ОДА захистити майнові права мешканців Заставнівського району

1