На Буковині не вистачає підручників для школярів більшості класів

На Буковині не вистачає підручників для школярів більшості класів

28.09.2015, 14:15

На Буковині не вистачає підручників з деяких предметів чи не для всіх класів. 

Про це повідомили на сайті депратаменту освіти Чернівецької ОДА з посиланням на директора інституту післядипломної освіти Григорія Біляніна

- Відповідно до плану завозу загальноосвітні навчальні заклади області не отримали підручники для 6 класу: англійська мова, 2-й р. н. (потреба складала 3076); російська мова, 2-й р. н.(потреба – 1196); німецька мова для спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням німецької мови (потреба – 113), - йдеться у повідомленні. - Також не отримано 267 підручників для ЗНЗ з російською мовою навчання. 

Як зауважив Г. Білянін, збільшилася кількість учнів 5-6 класів. 

“У зв’язку з цим не вистачає підручників (новий Державний стандарт) з рідної мови, французької мови для спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням, англійської мови (6-й р. н.), математики, географії, - зазначив Білянін. - Для учнів 10 класів Чернівецької області не вистачає підручників з іноземної мови (англійська мова рівня стандарту, академічного та профільного рівнів (9 р. н.); німецька мова рівня стандарту, (9 р. н.), фізики, правознавства, хімії, економіки профільних рівнів, художньої культури. Для учнів 11 класів не вистачає підручників з української літератури (стандартний та академічний рівні), іноземної мови, (10 р. н., профільний рівень), правознавства, біології, хімії, екології профільного рівнів, художньої культури рівня стандарту”.

1