На Буковині нашестя мишоподібних гризунів

На Буковині нашестя мишоподібних гризунів

08.11.2018, 10:00

Погодні умови та достатня кормова база сприяють активному розселенню та розмноженню мишоподібних гризунів. В разі не проведення винищувальних заходів, існує загроза переходу гризунів в озимину.

Дані моніторингу посівів свідчать про поширення здебільшого полівок, осередково у Черкаській області спостерігається збільшення популяції курганчикової миші та нориці звичайної, повідомляє Держпродспоживслужба.

«Скрізь, на 10-83% площ озимих пшениці та ріпаку виявлено 1-3, макс. 5 жилих колоній на гектарі в осередках Волинської та Херсонської областей. Багаторічні трави, неорні землі, поля після пізніх просапних культур заселені гризунами на площі 18-100% по 2-5, макс. 6-8 (Івано-Франківська, Волинська, Чернівецька обл.), в осередках до 10 жилих колоній на гектарі в Київській області», — свідчать дані моніторингу.

Нагадаємо, для проведення робіт із захисту посівів сільськогосподарських культур поставлено на ринок, з урахуванням наявних, 40,2 тис. тонн пестицидів, або 109% до потреби пестицидів на 2018 рік, в тому числі — 23,6 тис. тонн гербіцидів, або 108% до потреби препаратів.

Фото: pixabay.com

1