На Буковині на одне вільне робоче місце претендують 11 безробітних

На Буковині на одне вільне робоче місце претендують 11 безробітних

07.02.2017, 11:36

В службі зайнятості Буковини очікують, що в 2017 році за пошуком роботи звернеться не менше 13-14 тисяч безробітних. Водночас, на початок року перебувало на обліку майже 8 тисяч осіб, - повідомляє прес-служба установи.

"На початок нового 2017 року на обліку служби зайнятості перебувало майже 8 тисяч безробітних, проте вільних робочих місць було в 10 разів менше. Разом із тим, торік, у 2016 році, за сприяння обласної служби зайнятості забезпечено роботою майже 11,5 тис буковинців", повідомив директор Чернівецького обласного центру зайнятості Роман Криган.

"Упродовж минулого 2016 року на Буковині роботодавці запропонували на 16% більше робочих місць, аніж у 2015 році. Це сприяло зменшенню конкуренції за вільні робочі місця – 11 безробітних в січні 2017 р., тоді як в січні 2016 року цей показник складав 18 осіб", - зазначає керівник обласної служби зайнятості. 

Ринок праці області, як і раніше, найбільше потребує фахівців робітничих професій. 

Перспективними залишаться вакансії у медичній сфері, вакансії для кваліфікованих робітників з інструментом, робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування і машин. Також збільшиться кількість вакансій у сфері торгівлі й послуг. 

Затребуваними будуть спеціальності швачок, електрогазозварників, кухарів, водіїв, складальників взуття, трактористів-машиністів, електромонтерів.

Крім існуючих проблем працевлаштування цього року додасться й кількість нових безробітніх, які звільняться у зв’язку із підвищенням мінімалки до 3200 гривень. Експерти прогнозують, що через це збільшиться й рівень прихованого безробіття.

1