На Буковині на хабарі 'погоріла' інспектор кримінально-виконавчої інспекції

На Буковині на хабарі "погоріла" інспектор кримінально-виконавчої інспекції

18.12.2015, 13:33
У жінки вилучили грошові кошти у сумі 4 тисячі гривень.

У Чернівецькій області 17 грудня затримали інспектора кримінально-виконавчої інспекції, яка вимагала у засудженого неправомірну вигоду у розмірі 4 тис. грн. за внесення відміток до табеля без фактичного його прибуття. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

"До працівників Управління захисту економіки ГУ Нацполіції в Чернівецькій області звернувся раніше засуджений громадянин. Чоловік звільнився з місць позбавлення волі та повинен був щомісяця відмічатися у кримінально-виконавчій інспекції. Громадянин заявив про вимагання у нього неправомірної вигоди інспектором кримінально-виконавчої інспекції (КВІ) відділу Державної пенітенціарної служби України в Чернівецькій області", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за кожний місяць не прибуття на відмітку до КВІ 34-річний інспектор вимагала 700 гривень. Крім цього, вона дозволить засудженому виїзд за межі Чернівецької області, що заборонено вироком  районного суду.

"Зустріч було призначено на 17 грудня. Увечері, одразу після одержання грошей хабарницю затримали працівники УЗЕ. У жінки вилучили грошові кошти у сумі 4 тисячі гривень", - повідомили в МВС.

Інспектора КВІ затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вона знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

На даний час з числа працівників УЗЕ Національної поліції в Чернівецькій області створено слідчо-оперативну групу для проведення заходів по виявленню додаткових фактів злочинної діяльності посадовця. Підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Джерело: http://tyzhden.ua/

1