На Буковині міськрада вимагає від уряду продовжити мораторій на продаж землі і провести референдум з цього питання

На Буковині міськрада вимагає від уряду продовжити мораторій на продаж землі і провести референдум з цього питання

26.03.2020, 15:40

Депутат-«батьківщинівець» Сторожинецької міськради на Буковині Григорій Сумарюк ініціював звернення сесії міськради до уряду з пропозицією референдуму з питання продажу землі. Про це повідомляє прес-служба обласного осередку партії.

«Наші землі не можуть бути об’єктом наживи для іноземних спекулянтів і джерелом їх збагачення, - йдеться у зверненні. – Сьогодні відсутні ринкові механізми, які повинні допомогти у формуванні ціни на землю. Відсутні механізми, програми пільгового кредитування національного українського сільськогосподарського товаровиробника…» Ці та інші обставини депутати вважають такими, що унеможливлюють конкурентність малих фермерських господарств перед агрохолдингами і корпораціями.

«Ініціював це звернення як фермер і як директор сільгосппідприємства, - каже Григорій Сумарюк. - У ньому ми просимо продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2025 року, а тим часом розпочати широке публічне обговорення теми ринку землі. Результатом обговорення мало би стати винесення цього питання на всенародний референдум».

Звернення підтримане 25-ма голосами депутатів з 26-ти присутніх на сесії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Буковинська Вижниччина вимагає від нардепа зі свого округу ініціювати відхилення законопроєкту про продаж землі

Буковинська Глибоччина приєдналася до народної ініціативи реформування земельних відносин

У Чернівцях створений обласний Штаб захисту української землі

1