На Буковині майстер з охорони природи національного парку  незаконно дозволив зрубати 200 дерев на два мільйона гривень

На Буковині майстер з охорони природи національного парку незаконно дозволив зрубати 200 дерев на два мільйона гривень

22.04.2020, 15:54

Посадовцю повідомлено про підозру за сприяння у незаконній вирубці лісодеревини, що спричинило понад 2 млн грн шкоди

За процесуального керівництва прокуратури Чернівецької області спільно із слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, майстру з охорони природи Солонецького ПНДВ НПП «Вижницький» повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, що спричинили тяжкі наслідки державним інтересам).

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік, перебуваючи на посаді майстра з охорони природи Національного природнього парку «Вижницький», будучи матеріально-відповідальною службовою особою, впродовж 2018-2019 років, за попередньою змовою із невстановленими особами та без наявності відповідних дозволів на здійснення рубок, перевищуючи надані йому повноваження, надавав останнім незаконні дозволи на здійснення рубок дерев на території ввіреного йому обходу. 

Внаслідок таких протиправних дій здійснено незаконну порубку 201 дерева різних порід на території НПП «Вижницький», чим спричинено державі тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди на суму понад 2 млн грн.

На даний час вирішується питання про обрання посадовцю запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади. 

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Чернівецької області. Оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції. 

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

Фото: https://dbr.gov.ua/

 

1