На Буковині лісівники поскаржилися владі на обласного керівника галузі, влада нагадала, що ліси належать народу, а не лісівникам

На Буковині лісівники поскаржилися владі на обласного керівника галузі, влада нагадала, що ліси належать народу, а не лісівникам

03.12.2018, 19:14

Трудові колективи державних лісогосподарських підприємств Чернівецької області спрямували звернення до центральних та місцевих органів виконавчої та представницької влади щодо незадовільної ситуації, що склалася у лісовому господарстві краю.

Про це повідомила журналіст Світлана ІСАЧЕНКО. 

Зокрема, чимало претензій лісівники мають до "роботи нинішнього керівництва Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства в особі В.А. Сахнюка та членів його команди". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безгосподарність лісгоспів, а не політика: за що звільняють директора ДП «Хотинське ЛГ»

В.о. голови Чернівецької ОДА М.В. Павлюк зазначив, що облдержадміністрація сформує відповідну комісію для перевірки фактів, викладених у зверненні трудових колективів лісового господарства Буковини. 

«Президент України Петро Порошенко приділяє велику увагу регіональному розвитку, посиленню економічного і виробничого потенціалу областей, – наголосив Михайло Павлюк. – За пропозицією Президента, розпочато підготовку Стратегії розвитку Буковини на найближчі роки. При цьому ми повинні не допустити до руйнації державних підприємств, які реально забезпечують фінансову основу соціально-економічному поступу нашої області».

«За законом, саме облдержадміністрація є розпорядником природного ресурсу, яким є ліси краю і які передані облдержадміністрацією в користування державним лісогосподарським підприємствам, – зазначив заступник голови ОДА Мирослав Заячук. – Ми несемо відповідальність перед конституційним власником ресурсу - народом України за ефективне використання лісів, стабільну роботу лісового господарства краю, а отже зобов’язані дати оцінку роботі як профільних підприємств, так і управлінських структур галузі. Створена за зверненням трудових колективів лісгоспів області комісія докладно вивчить викладені у зверненні факти, об’єктивно з’ясує ситуацію у лісового господарстві і дасть свої рекомендації, у тому числі Державному агентству лісових ресурсів України і ЧОУЛМГ, щодо покращення роботи провідної галузі економіки Чернівецької області».

1