На Буковині лісівники обурені закупівлею за завищеною ціною лип з ушкодженою кореневою системою для озелення Чернівців

На Буковині лісівники обурені закупівлею за завищеною ціною лип з ушкодженою кореневою системою для озелення Чернівців

06.05.2019, 13:23

Кошти – на вітер, або як у Чернівцях для озеленення вулиць на закупівлю саджанців липи розтринькали (ви тільки уявіть!) понад… 1700 гривень за штуку

Як кажуть, це неможливо. Але факт стався. Факт, який не просто вражає своєю глупотою, а й ошелешує. Моголи ми моголи – скаже хтось, згадуючи класичне, та схопившись за голову неодмінно задасться запитанням: «Та невже саджанець звичайної липки вартує таких коштів?»

–       Що думаєте, міркуєте з приводу? – поцікавився в знаного лісівника краю, заслуженого лісівника України Валерія Миколайовича Кашпора.

–       Скажу одне: це злочин посеред білого дня. Адже для озеленення Чернівців без проблем можна було закупити саджанці липи в базовому розсаднику Іванівецького лісництва Сокирянського держлісгоспу. І щонайбільше аж по 100 гривень за деревце та ще й кращої якості. Підрахували? Це в 17 разів дешевше, ніж ті, що закупили десь у Києві, причому ще й з ушкодженою кореневою системою.

Дивились очі, знаючи куди. Бо за цю злочинну оборудку хтось із тих, хто закупляв, домовлявся, і собі щось до кишеньки всунув. Скажете, добродії любі, а куди прокуратура дивилася? Дивиться вона туди, куди не треба. Це та прокуратура, яка сьогодні собі ради дати не може. Подумаєш, якісь липки…

Іван Агатій

заслужений журналіст України

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Липи, які висаджують у центрі Чернівців, коштують три тисячі гривень кожна, бо дешевші сохнуть (ОНОВЛЕНО)

На місці засохлих пнів у центрі Чернівців висаджують молоді липи

1


КОМЕНТАРІ (1)

Так 1700, а чи все таки 3 тисячі? Чого вводиш у блуд, Іване?

avatar

Антон

06 травня 2019 23:05