Продавали через «Telegram»: на Буковині ліквідували масштабну схему збуту наркотиків з щомісячним «прибутком» понад пів мільйона гривень

Продавали через «Telegram»: на Буковині ліквідували масштабну схему збуту наркотиків з щомісячним «прибутком» понад пів мільйона гривень

16.08.2021, 15:02

Служба безпеки України у Чернівецькій області викрила організовану злочинну групу. Ділки «спеціалізувалися» на постачанні в регіон наркотиків та психотропів. Збували «товар» оптом та вроздріб, причому щомісяця заробляли до 500 тис. грн. 

СБУ ліквідувала масштабну схему збуту наркотиків на Буковині: щомісячний «прибуток» ділків становив понад пів мільйона гривень

Служба безпеки України у Чернівецькій області викрила організовану злочинну групу. Ділки «спеціалізувалися» на постачанні в регіон наркотиків та психотропів. Збували «товар» оптом та вроздріб, причому щомісяця заробляли до 500 тис. грн.

За даними слідства, організували наркоторгівлю троє мешканців Чернівців. Вони замовляли «товар» в інтернеті, а отримували «замовлення» поштовими відправленнями.

Збували наркотики методом так званих «закладок», а про їх місцезнаходження повідомляли у спільноті одного з месенджерів.

У ході обшуків за місцями реєстрації постійного проживання зловмисників та у місцях «закладок» правоохоронці вилучили:

-         наркотики і психотропи загальною вартістю на понад 500 тис. грн, за цінами чорного ринку;

-         обладнання для фасування «товару»;

-         комп’ютери та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності;

-         банківські картки та чорнові записи, дані про замовників.

В межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, усім трьом правопорушникам повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії.

Наразі вирішується питання щодо кваліфікації дій зловмисників за ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) Кримінального кодексу України.

Заходи із викриття схеми проводилися спільно зі співробітниками Національної поліції за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Пресслужба СБУ в Чернівецькій області

3.jpg

Буковинські правоохоронці припинили діяльність інтернет-магазину з торгівлі наркотиками

 Злочинну групу, яка займалася незаконним "бізнесом", поліцейські затримали. Співробітники поліції вилучили в порушників більше 1 кілограма наркотиків та інші докази їхньої протиправної діяльності. Вартість вилучених наркотичних засобів і психотропних речовин за цінами «чорного ринку» становить приблизно пів мільйона гривень. Затриманим загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Незаконні дії трьох жителів Чернівців задокументували співробітники підрозділу детективів Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області, а також територіальних управлінь Департаменту стратегічних розслідувань НПУ та СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури.

 Зокрема, правоохоронці з’ясували, що до складу злочинної групи входили двоє чоловіків та жінка. Використовуючи мобільний додаток, порушники створили інтернет-магазин, через який методом «закладок» збували наркотики наркозалежним громадянам. Свою незаконну діяльність вони здійснювали на території Чернівців.

 Безпосередньо на місці злочину поліцейські затримали зловмисників у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

 Здійснюючи санкціоновані обшуки вдома у затриманих і місцях можливого зберігання наркотиків, правоохоронці виявили та вилучили:

·         марки ЛСД;
·         згортки з амфетаміном;
·         таблетки «Ecstasy»;
·         шишки конопель;
·         кристали МДМА («солі»);
·         упаковки із логотипами інтернет-магазину;
·         електронні ваги та інші докази причетності затриманих до торгівлі наркотиками.

 Усе вилучене поліцейські направили на дослідження до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

 Слідчі поліції повідомили правопорушникам про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

 Також органи досудового розслідування звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваним найбільш суворого запобіжного заходу. Розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя обрав чоловікам тримання під вартою, а жінці – цілодобовий домашній арешт із використанням електронного засобу контролю.

 Наразі поліцейські проводять досудове розслідування. 

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

Продаж наркотиків через Messenger«Telegram» - на Буковині викрили групу осіб

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури трьох осіб викрито на незаконному придбанні, зберіганні та збуті наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, троє буковинців налагодили схему збуту наркотичних засобів і психотропних речовин у Чернівцях та області. Вказані особи розкладали так звані закладки із амфетаміном, МДМА, іншими наркотичними засобами та психотропними речовинами, після чого відправляли фото схованок покупцям через Телеграм-канал. Кошти за продаж «товару» отримували на електронний гаманець.

У серпні цього року, правоохоронці затримали одного з учасників групи під час виїмки з спеціально підготовленої схованки наркотичних засобів та психотропних речовин. У чоловіка вилучено 15 згортків із вмістом кристалоподібної речовини білого кольору, 28 згортків із вмістом порошкоподібної речовини білого кольору, 1 зіп-пакет із вмістом порошкоподібної речовини білого кольору та 2 зіп-пакети із вмістом речовини рослинного походження.

Затримано і 23-річного організатора та 20-річну співучасницю схеми незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання затриманих і місцях можливого зберігання наркотиків, правоохоронці виявили та вилучили:ЛСД; згортки з амфетаміном; таблетки «Ecstasy»; шишки конопель та кристали МДМА.

Вказаним особам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи.

Заходи з викриття проводились Чернівецькою обласною прокуратурою спільно з Головним управлінням Національної поліції в Чернівецькій області, Управлінням СБ України в Чернівецькій області та оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області.

1