На Буковині капітан поліції погорів на хабарі 1300 доларів США за закриття справи про зберігання та збут наркотиків

На Буковині капітан поліції погорів на хабарі 1300 доларів США за закриття справи про зберігання та збут наркотиків

18.06.2021, 10:47

Хабар за закриття кримінального провадження: на Буковині СБУ викрила поліцейського

 Служба безпеки України викрила на хабарі заступника начальника відділення одного з райуправлінь поліції в Чернівецькій області.

- Задокументовано, що посадовець вимагав у громадянина $1300. В обмін на це він обіцяв посприяти в закритті кримінального провадження. А саме - у справі зберігання та збуту наркотиків, - повідомила речниця СБУ в Чернівецькій області Леся Федоренко. 

Правоохоронці затримали капітана поліції на одній із вулиць у центрі Чернівців під час отримання всієї суми неправомірної вигоди.

В межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування. Наразі вирішується питання щодо повідомлення правопорушнику про підозру й обрання йому міри запобіжного заходу. 

Операцію з викриття протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБ України в Чернівецькій області спільно ТУ ДБР у м. Хмельницькому за сприяння внутрішньої безпеки Нацполіції під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

Оперативний супровід у вказаному кримінальному провадженні здійснюють співробітники Управління СБ України в Чернівецькій області та Чернівецького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України, - повідомили у Чернівецькій обласній прокуратурі. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

1