На Буковині громада утримує найдорожчих двірників в Україні (додано фото)

На Буковині громада утримує найдорожчих двірників в Україні (додано фото)

07.02.2012, 17:08

Сьогодні чиновники ОДА розпочали свій день з прибирання снігу навколо приміщення ОДА. Очолював акцію голова ОДА М.Папієв. За його словами, його підлеглі вийшли на розчистку снігу добровільно. До рук лопати взяли чи не всі держслужбовці чоловічої статі.

Пан Папієв мотивував це тим, що на його вимоги до служб міста навести порядок на вулицях можуть вказати пальцем на ОДА… Те, що кожен має займатися своєю справою, для чиновників, очевидно, не аргумент. Та хай би й прибирали, адже пересічні спостерігачі за цим дійством сприйняли його без обурення: «Якщо не вміють працювати головою – хай працюють лопатами», - зауважив один з випадкових свідків неабиякої активності влади. Але це було б нічого, якби вони вийшли на громадські роботи в позаробочий час або, хоча б, в обідню перерву. Але ж ні! Вони відкидали сніг у розпал робочого дня – коли мають приймати управлінські рішення, давати мудрі вказівки і організовувати роботу так, аби в громади не було нарікань.

Якщо вірити повідомленням ЗМІ, зарплатня голови ОДА складає не менше 13 тис. грн. на місяць. Щомісяця маємо 24-25 робочих днів. Отже, робочий день голови ОДА вартує щонайменше 520 грн. Ділимо на 8 робочих годин і отримуємо 65 грн. за годину. Не набагато менше отримує і помічений у прибиранні снігу перший заступник голови ОДА, і решта «чиновників чоловічої статі», серед яких – і заступники  голови, і начальники управлінь та відділів.

Тепер нагадаємо, що найдорожчі двірники Чернівців, які працюють на елітній вул. Кобилянської, набираються з конкурсом  і окрім прямих обов’язків мають ще й уміти надавати короткі історичні довідки про архітектурні родзинки міста, отримують щомісяця максимум 3 тис. грн. Робимо ті самі нескладні обчислення, і отримуємо вартість години роботи двірника: 15 грн.

Питання: чи не задорогих «двірників» утримує громада з власних податків??? Щоправда, випередити наш край має шанс столиця – якщо там таке ж застосування своєму «управлінському таланту» знайдуть президент, глава уряду і народні депутати.

bnbnews.com.ua 

 

 

 

 Джерело фото: прес-служба ОДА 



КОМЕНТАРІ (8)

Браво, автору! Та якби десь у Європі чи Америці чиновники такого рангку собі таке дозволити, то вже завтра мали б проблеми з законом. Бачив, до речі, що на деяких вулицях сьогодні солдатів повиганяли на розчистку доріг і тротуарів. Не дивно, бо новий мер і його маладая каманда з роботою вочевидь не справляються. Але хіба це справа солдатів сніг на вулицях міста кидати? А якщо в цей час на нас нападуть? Можете собі уявити, що америкнський морський піхотинець розчищає від снігу вулиці Вашингтону! Та гнати цю владу треба лопатою, яка так нами керує. Може, хоч у двірниках вони себе знайдуть.

avatar

Чернівчанин

07 лютого 2012 15:17

а коли Нєдоразумєніє з лопатою вийде? Це ж якраз те,що близьке його здібностям.

avatar

Вася

07 лютого 2012 15:39

У Європі армія чистить міста і містечка і нічого: ніхто на них не нападає. У Чернівцях же при незмінній протягом 16-ти років владі (слава М.Т. Ф.!) лід на дорогах танками розбивали. Забули?

avatar

До чернівчанина

07 лютого 2012 16:04

Ви як собі хочете, а таки є щось ненормальне в тому, як солдати і чиновники чистять від снігу вулиці. А де комунальники? А якщо губернатор зі свитою вже взялися за лопати, то нема чого перетворювати це на піар. Тихо удосвіта покидали - не в робочий час - так як це справжні господарі роблять перед роботою, і гайда бігом на людей працювати. До чого ці фотографії і вся метушня?

avatar

Василь не Мойсов

07 лютого 2012 16:09

Одразу видно - людина темна й малоосвітчена. Де йому, сараці, знати, що у всіх цивілізованих демократичних державах на допомогу комунальникам завжди приходить національна гвардія або її аналог. Що ж до показового прикладу перших осіб краю, то це меседж всім буковинцям, особливо тим, які сидять у кабінетах/офісах й нічого поганого в цьомуне має.

 

Свого часу Перша леді Америки Мішель Обама "закладала" спільно з вашингтонськими школярами екологічно чистий город на задньому дворі Білого будинку, тим самим закликаючи американців харчуватися власноруч вирощеними овочами. І це у 21-му столітті (!!!!), коли майже весь цивілізований світ уже давно перейшов на супермаркети.

 

От так от, пане/пані "не-мойсов-чернівчанин", вчіться у зразкових демократів доносити свою думку до населення. А нападе на Вас хібащо "пісатєльскій зуд", не уточнятиму в якому місці. :)

avatar

про чернівчанина не-мойсова

07 лютого 2012 16:53

для трудотерапії у них є час вдосвіта, обід і ввечері. а до фотогалереї можете й цю знимку додати:

avatar

гугл

07 лютого 2012 17:12

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=147237865394508&set=a.100474183404210.485.100003248850789&type=1&theater

avatar

гугл

07 лютого 2012 17:13

шкода, що деякими ярими захисниками ПР-влади не уловлюється різниця між Мішель Обамою і Папієвим. Місіс Обама - перша леді, а не державний службовець. І городець свій садить з доброї волі і громадянської свідомості, а не в робочий час за гроші платників податків. Якби вона працювала на держслужбі і отаке вчудила, то її би чоловік у відставку подав з президентського поста.

avatar

до умніци-красавіци-спеціалістки в "пісатєльских зудах"

07 лютого 2012 23:18