На Буковині дорожники не встигають освоювати кошти

На Буковині дорожники не встигають освоювати кошти

06.12.2016, 23:26

Використовувують кошти буковинські дорожники удвічі повільніше, ніж є надходжень 

Надходжень із митниці стало значно більше, нині є понад 300 мільйонів гривень, розповів керівник служби автомобільних доріг Чернівецької області Ігор Гах. 

Та використовувати усі ці гроші на ремонт доріг  - не встигають. В основному суми були зосереджені на ремонт дороги  Стрий –Івано-Франківськ - Чернівці - Мамалига.  Служба автодоріг та обласна адміністрація вирішили перенаправити певні суми на ремонт інших проблемних ділянок. 

Затверджували перелік довго, список отримали лише у квітні, потім затягувались процедури проектування та проведення тендерів, підвели й підрядні організації, - скаржаться дорожники.

Та ці кошти є перехідними, вони не виходять з області, тому ми вже підготували пропозиції з ремонту доріг у наступному році, - повідомив Ігор Гах. Це капітальний ремонт 5 кілометрів дороги до МАПП «Порубне»,  очікувана вартсіть 160 мільйонів гривень.

Путильський район практично відірзаний від України, кажуть дорожники. Тому запланували там ремонт понад півтора кілометри дороги в Розтоках та двох мостових переходів. Вартість такого проекту - 260 мільйонів гривень.

Також ремонтуватимуть дві ділянки дороги в Підзахаричах та Розтоках на 31 мільйон гривень.   

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/

1