На Буковині державний телеканал замовчує інформацію негативного змісту, яка стосується Партії Регіонів

На Буковині державний телеканал замовчує інформацію негативного змісту, яка стосується Партії Регіонів

11.10.2012, 02:17

Проміжний звіт за результатами моніторингу чернівецького ТБ (20. 08 – 23.09)

 В період з 20.08 по 23.09 чернівецькі телеканали найактивніше висвітлювали діяльність Партії Регіонів, найменше уваги приділили партіям УДАР та «Свобода». Жодного разу не були згадані КПУ та «Україна Вперед!».

     В нейтральній тональності найбільше інформації було про діяльність Партії Регіонів, найменше – про ВО «Свобода». В позитивній тональності регулярно висвітлюється діяльність місцевої та обласної влади (Партія Регіонів), один раз була згадана в позитивній тональності партія УДАР. В негативній тональності згадувались Партія Регіонів та Об’єднана опозиція.

Основні теми: соціальні ініціативи уряду («Доступне житло», допомога матерям, контроль цін), візит віце-прем’єра В.Хорошковського, контроль та допомога міської та обласної влади у школах, садках, лікарнях, хлібокомбінаті, соціальні ініціативи (безплатний проїзд для малозабезпечених), діяльність міської ради, ОДА, виборча тематика – перше засідання ОВК (201 округ), прес-конференція ГО «Опора», прес-конференція обласного штабу Об’єднаної опозиції та ВО «Свобода», відставка мера Сторожинця, візити на Буковину лідера ВО «Свобода» О.Тягнибока, В.Кличка (УДАР).

 ЧДТРК з 20.08 по 23.09 найактивніше висвітлювала діяльність Партії Регіонів, найпасивніше – партії «УДАР». В нейтральній та позитивній тональності найбільше інформації про Партію Регіонів, найменше – про «УДАР». За цей період в новинах не було жодної згадки про КПУ, ВО «Свобода», Об’єднану опозицію, партію «Україна Вперед!».

   

  В період з 20.08 по 23.09 ТРК «Чернівці» найактивніше висвітлювала діяльність Партії Регіонів, найпасивніше – ВО «Свобода»  та партії УДАР.
В нейтральній тональності найбільше інформації опубліковано про Партію Регіонів, найменше – про УДАР. В позитивній тональності здебільшого представлялась діяльність міської та обласної влади та уряду (Партія Регіонів).  В негативній тональності Пратія Регіонів згадувалась у зв’язку з порушеннями виборчого законодавства (адмінресурс).

 

 ТВА з 20.08 по 23.09 найбільше уваги приділяв висвітленню діяльності Партії Регіонів, найменше інформації було про УДАР та «Україна Вперед!». В нейтральній тональності найбільше інформації про ПР, найменше – про УДАР та «Україна Вперед!». В позитивній тональності подавалась тільки діяльність ПР – діяльність міської, обласної влади, уряду, ініціативи президента. В негативній тональності згадані ПР та Об’єднана опозиція (коментарі до результатів соціологічного опитування, критика ПР  з боку опозиції, критика кандидата від Об’єднаної опозиції М.Федорука).

 

Маніпуляції та медіа-ефекти:
Основні тенденції у маніпулюванні з 20.08 по 23.09 полягають у замовчуванні державним телеканалом (ЧДТРК) інформації негативного змісту, яка стосується Партії Регіонів. Також ЧДТРК уникає у новинах інформації про суб’єктів виборчого процесу, спікери на цьому каналі – виключно представники владних структур та кандидати в депутати від ПР, для яких подекуди створюються штучні інформаційні приводи, відзначимо, що кандидати від ПР не позиціонують свою партійну приналежність. ТРК «Чернівці», ТВА та ЧДТРК створюють численні сюжети, присвячені висвітленню «піклування влади про жителів області та міста».

«ВИБОРИ 2012: ПРОМІЖНИЙ ЗВІТ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОГО ТА РЕГІОНАЛЬНОГО МОНІТОРИНГУ ЗМІ»

10 жовтня 2012 р. о 12.00 в конференц-залі по вул. Червоноарміській, 4, 3 поверх (вхід з балкону) відбудеться презентація результатів загальнонаціонального та регіонального моніторингу ЗМІ на предмет якісного інформування виборців та рівного доступу до ЗМІ суб’єктів виборчого процесу, який проводять Асоціація "Спільний простір" / Комітет "Рівність можливостей" в рамках Спільної програми Ради Європи та Європейського Союзу (проект "Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі").

Це наймасштабніший в історії України медіа-моніторинг. Вибірка охоплює 227 ЗМІ, серед яких провідні загальнонаціональні медіа, а також телеканали, газети та інтернет-сайти АР Крим й усіх областей України.

Об’єктами моніторингу в Чернівецькій області стали:

ЗМІ:

Телебачення: ТРК Чернівці, ТВА, ЧДТРК

Газети: “Молодий Буковинець”, “Час”, “Чернівці”

Інтернет-сайти: БукІнфо та BukNews

Політичні партії та мажоритарні кандидати:

Партія Регіонів, Об’єднана Опозиція, Свобода, УДАР,  Україна Вперед!, КПУ

 Учасники презентації: медіа-анлітики в Чернівецькій області Наталі Круглашова, Вероніка Круглашова.

 Більше інформації отримайте на сайті "Український монітор": http://prostir-monitor.org/index2.php?PGID=133

1


КОМЕНТАРІ (1)

Ну ти взагалі нормальний ? Голова не бо-бо ? Що за нісенітниці ти тут нагородив. Баби Круглашихі собі бізнес придумали, бабло рубають, а ти цю брєдятину висвітлюєш. В долі ?

avatar

Адміну-провокатору

11 жовтня 2012 15:52