На Буковині депутат-«батьківщинівець» подбав про родини тих, хто пережив страхіття війни

На Буковині депутат-«батьківщинівець» подбав про родини тих, хто пережив страхіття війни

16.05.2016, 16:53

Депутат Чернівецької облради Валерій Грижук до Дня пам’яті та примирення відвідав з гостинцями як ветеранів Другої світової, так і інших земляків, яких торкнулася війна. Як повідомляє прес-служба обласної організації ВО «Батьківщина», депутат надав допомогу продуктовими наборами півтора десятку односельчан та мешканців сусідніх сіл.

Разом зі своїм помічником Георгієм Карлійчуком  - головою Ради ветеранів с. Кам’янка Глибоцького району – Валерій Грижук навідався до стареньких, інвалідів, учасників війни, прирівняних до цієї категорії і до родин учасників АТО. А за сприяння Ради ветеранів їм виписали по машині дров для опалення житла.

Серед ветеранів, яких відвідали доброчинці – переважно ті, кому за 90. Наймолодший – інвалід війни Петро Васильович Балан з Кам’янки, який цей ювілей ще відзначатиме в листопаді.  Олександрові Пантелейовичу Маримонику зі Старого Вовчинця 90 вже минуло, прийняти подарунки (а окрім продуктів від «батьківщинівця» Грижука для всіх підопічних були ще й необхідні речі та фінансова допомога від сільради та Ради ветеранів) чоловікові допомогла онучка – самому йому вже важко.  Дмитрові Миколайовичу Гуцуляку  в жовтні буде вже 91. Інвалід війни Дмитро Тодорович Лазурко 91 відзначив у лютому. Анна Євстафіївна Старчук - партизанка, живе з сином, невістка вже померла. Іван Дмитрович Мицак – інвалід І групи, має вже 93 роки. Родина Манолія і Варвари Семчуків – 90-річні, прирівняні до учасників війни, Анна Миронівна Анюк – самотня і бідована літня жінка. А Броніслава Семенівна Шмідт – ще доволі молода, народжена 1943-го, в концтаборі, інвалід війни… Танасій Ілліч Диякон з Багринівки – ветеран Другої світової.

А інвалід першої групи Юрій Максимюк та Женя Гринжук з Білої Криниці, який переніс уже більше півтора десятка операцій після того, як підірвався на міні – АТОшники.

«Про людей, які пройшли війну, слід пам’ятати не лише в спеціальні дні, приурочені таким спогадам, - каже Валерій Грижук. – Бо війна зовсім поруч, свого часу її зупинили ті, кому зараз по 90, а сьогодні зупиняють 30-літні. Вони – герої, і наша шана має бути не на словах, а на ділі».

Прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина»

1