На Буковині чиновники продовжують ганяти людей за довідками для субсидій

На Буковині чиновники продовжують ганяти людей за довідками для субсидій

27.09.2015, 17:56

Урядовці обіцяли, що бігати за довідками людям не прийдеться, проте місцеві дрібні чиновники ніби цього й не чули

Із наближенням опалювального сезону в районних управління праці та соцзахисту знову стоять довгі черги на отримання житлових субсидій. Люди, які не подали документи впродовж літа, або ж вирішили оформити субсидію напередодні опалювального періоду, моряться в чергах. Мало того, що пересічній людині доводиться розбиратися із заповненням заяви та декларації, її обов’язково відправляють за різними довідками. Попри те, що раніше і прем’єр-міністр, і чиновники з профільного Міністерства заявляли, що аби отримати субсидію, потрібно лише заповнити два документи.

Черги біля віконечок, де приймають документи на отримання субсидії не закінчуються. Купа людей стоїть біля віконечка із назвою «консультація». Люди, в яких відмовили прийняти документи на субсидію, намагаються хоч тут з’ясувати причину та що робити їм дальше. Та це ще не все. Вочевидь працівники соцзахисту «не сподівалися», що стільки людей прийде оформляти субсидію. Тож, тим кому не вистачило бланків заяви та декларації, пропонують зробити ксерокс, а це ще 1,50 гривні. І людям доводиться витрачати на це свої гроші. Хоча законом передбачено безкоштовну роздачу бланків (!).

Пенсіонерка Валентина Петрівна прийшла оформити житлову субсидію, та їй сказали що оформити пільгу не можуть. Жінку направили в газову компанію для уточнення якихось даних, а заразом у ЖРЕП, теплопостачальну компанію, обленерго та водоканал. Пенсіонерка скаржиться, що заледве змогла прийти до Шевченківської райради, адже здоров’я вже не те, а тут її посилають ще кудись.

Інша чернівчанка із черги Оксана розповідає, їй сказали, аби оформити субсидію, потрібно теж піти у газову компанію, мовляв, кількість зареєстрованих осіб у квартирі не відповідає тій, що значиться у ТОВ «Чернівцігаз Збут», ну щоби не скучно було – в усі інші організації, які надають послуги. Однак жінка працює і виходжувати довідки у робочий час не може.

Аби оформити житлову субсидію, потрібно заповнити лише заяву та бланк, все решта – робота чиновників

За такої роботи наших чиновників люди не знають, чи взагалі встигнуть їм оформити субсидію до опалювального періоду. Адже платити за компослуги за такими шаленими тарифами їм просто не під силу.

Як повідомили в управлінні праці та соціального захисту населення Шевченківської у м. Чернівці ради, проблема у тому, що в багатьох споживачів є невідповідності у документах.

– Ми просимо людину впорядкувати усі документи, аби можна було їй призначити субсидію, – каже заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Шевченківської у місті Чернівці ради Юлія Полієва. – Якщо це пенсіонери, намагаємося самостійно допомогти таким людям. Надсилаємо запити підприємствам, де потрібно узгодити дані, але не всі йдуть нам назустріч. Наприклад, отримали відповідь з ТОВ «Чернівцігаз Збут», що вони наразі не можуть це зробити самостійно. Адже після розподілу підприємства, не всі споживачі переуклали угоди. Тому абоненти повинні перш за все переукласти угоду з газовиками, тоді нам нададуть відповідні дані.

Водночас у департаменті праці та соціального захисту населення Чернівецької ОДА стверджують, що у споживачів, у котрих із документами все гаразд, жодних довідок ніхто не вимагає. Крім того, якщо там і вимагають узгодити якісь дані, то у такий спосіб працівники соцзахисту намагаються пришвидшити оформлення субсидії.

– Проблеми із документами виникають, якщо в особи розбіжності у поданих документах та тих, які надані підприємствами-надавачами послуг, – каже заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації Юрій Півень. 

Цікаво, як будуть діяти наші доблесні чиновники після 1 жовтня 2015 року, відколи закон забороняє вимагати від громадян України будь-які довідки.

Якщо вимагають довідку, звертайтеся: Міністерство соціальної політики України (безкоштовний номер) – т. 8-800-507-30-90.

Ольга МАКСИМЮК

Джерело: vidido.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

Чиновники немають часу перейматись проблемами людей, вони їздять по закордонах за державний кошт і книжки дарують, пишіть правду людям!!!!!

avatar

степан

27 вересня 2015 18:57

Чиновники немають часу перейматись проблемами людей, вони їздять по закордонах за державний кошт і книжки дарують, пишіть правду людям!!!!!

avatar

степан

27 вересня 2015 18:57

Чиновники немають часу перейматись проблемами людей, вони їздять по закордонах за державний кошт і книжки дарують, пишіть правду людям!!!!!

avatar

степан

27 вересня 2015 18:57