На Буковині чимало вчителів-двієчників

На Буковині чимало вчителів-двієчників

21.03.2017, 20:30

Анонімне зовнішнє незалежне оцінювання проводять серед учителів шкіл області. Протягом кількох місяців, тестування провели по кілька разів для вчителів математики, української мови й літератури, біології, хімії та інших предметів. 

За словами працівників департаменту освіти ОДА, вчителі неохоче пишуть тестові завдання. Найважче тестування дається вчителям української мови румунських шкіл, а також педагогам уже старшого віку.

– Є такі вчителі, середній бал яких на ЗНО – три (двійка з плюсом, – авт.). Найгірші результати на ЗНО з української мови показують вчителі румуномовних шкіл. Тут середній бал знань педагогів – сім (четвірка, – авт.), – зауважують у департаменті. – Дуже важко складати тестування вчителям старшого віку. Й не тому, що вони не володіють предметом, а через те, що не вміють користуватися комп’ютером чи навіть мишкою. Позитив тут лише той, що після цього більшість обіцяють вдома навчитися користуватися комп’ютером.

Найкращі результати на ЗНО – у вчителів, які займаються репетиторством. Нерідко, як кажуть у департаменті, вони вже за 15 хвилин вирішують усі тести.

Наступного року ЗНО для вчителів проводитимуть прозоро. Це спонукатиме педагогів розвиватися та самовдосконалюватися.

Джерело: molbuk.ua

1