На Буковині чоловік шукав порятунку від дружини у поліції

На Буковині чоловік шукав порятунку від дружини у поліції

29.07.2023, 19:12

У Чернівецькій області судитимуть жінку за систематичне психологічне та домашнє насильство над її цивільним чоловіком. Попередні спроби вплинути на кривдницю були марні

Про це повідомило Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області, інформує Еспресо. Захід

Поліція Чернівецької області розглянула заяву 51-річного мешканця села Давидівці про те, що його співмешканка систематично вчиняє над ним психологічне та домашнє насильство. Зібравши достатню кількість доказів скоєння жінкою протиправних дій, правоохоронці завершили досудове розслідування.

Зокрема вони встановили, що 43-річна мешканка села Ставчани проживала у помешканні свого цивільного чоловіка у селі Давидівці.  Жінка часто поводила себе агресивно, словесно погрожувала та ображала співмешканця нецензурною лайкою.

Як розповіли у поліції, з буковинкою провели профілактичну бесіду стосовно її поведінки, однак це ні на що не вплинуло: жінка продовжувала тероризувати чоловіка. А відтак поліцейські поставили її на облік кривдників і виписали їй заборонний припис. За систематичне вчинення насильства правоохоронці також склали на порушницю протоколи за частинами 1 і 2 статті 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Але і це не стало перепоною для жінки психологічно тиснути на свого цивільного чоловіка. Відтак буковинець був вимушеним повторно звертатися із відповідними скаргами до поліції.

Під процесуальним керівництвом Кіцманського відділу Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції завершили досудове розслідування та передали обвинувальний акт стосовно порушниці для розгляду до суду. Їй інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фото: medlux.net.ua

1