На Буковині член ДВК румунською агітувала за ПР, сільський голова видав виборцям довідки про хвороби, спостерігача не пускали на дільницю у колонію, а на одній з дільниць виборці не знайшли себе у списках

На Буковині член ДВК румунською агітувала за ПР, сільський голова видав виборцям довідки про хвороби, спостерігача не пускали на дільницю у колонію, а на одній з дільниць виборці не знайшли себе у списках

28.10.2012, 17:08

У селі Остриця Герцаївського району Чернівецької області член ДВК №730058 вела приховану агітацію за Партію регіонів. Про це повідомили в обласній організації КВУ. Коли на дільницю заходили виборці, член ДВК до них підходила і говорила румунською мовою "№20". Під номером 20 у виборчому бюлетені для голосування за партії знаходиться Партія регіонів.

У селі Лунка Герцаївського району Чернівецької області сільский голова видав 14-м виборцям довідки про те, що вони не можуть пересуватися і повинні голосувати на дому. Людей було внесено до списку виборців для голосування за їх місцем перебування.  Про це повідомили в обласній громадській організації "Буковинський центр виборчих технологій". Це є грубе порушення закону про вибори.  Згідно із законом, довідку для внесення виборця до списку осіб, які голосують за місцем перебування, може видати лише лікар.

У Чернівецькій області спостерігача від громадської організації "Буковинський центр виборчих технологій" не пускали на дільницю, що знаходиться на території Сокирянської виправної колонії суворого режиму у Сокирянському районі. Про це повідомили в громадській організації. Керівництво закладу пенітенціарної системи посилалося на свої внутрішні інструкції, які забороняють допуск на територію колонії без попереднього узгодження. Після втручання ОВК №204 та інформування міжнародних спостерігачів від ОБСЄ, спостерігача допустили на виборчу дільницю у колонію.

На одній з виборчих дільниць округу №201 у Чернівцях (Садгірський район) двоє виборців не знайшли себе у списках, хоча отримали перед виборами запрошення для голосування. Про це повідомили в обласній організації КВУ. Коли двоє чоловіків прийшли на дільницю із запрошеннями, їх не виявилося в уточненому списку виборців. Проголосувати вони вже не зможуть. Адже у день виборів поновити себе у списках виборців неможливо навіть через суд.

Джерело: molbuk.ua

1