На Буковині «батьківщинівці» влаштували поминальний обід за загиблими Героями

На Буковині «батьківщинівці» влаштували поминальний обід за загиблими Героями

27.05.2016, 19:50

Сторожинецька районна парторганізація ВО «Батьківщина» влаштувала поминальний обід за загиблими в АТО Героями. Як повідомляє прес-служба обласної «Батьківщини», обід проводився у рамках відзначення Дня Героїв.

День Героїв у райцентрі Сторожинець на Буковині відзначили з ініціативи  райпарторганізації ВО  «Батьківщина» та місцевого Товариства політв'язнів і репресованих. У мітингу з цієї нагоди взяли участь депутати, громадськість краю. Про краян, які віддали життя за Україну, розповіли сторожинецькі школярі. Перед присутніми виступила мати загиблого Героя АТО Юрія Чікала Марія Кордубан. На поминальний обід родини Героїв запросили після відправленої священиками літургії і хвилини мовчання.

«Людям, які віддали задля нас найдорожчих, маємо віддати нашу найглибшу шану і вдячність, - сказала голова районної парторганізації ВО «Батьківщина» Катерина Гуцуляк. – І найкращим підтвердженням того, що ми гідні заплаченої за нас ціни, мають стати зміни у нашому житті. Ті зміни, яких прагнули Герої і за які загинули. Це мир, чесне служіння громаді і порядок в країні».

День Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України: лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН, а тепер і – Героїв Небесної Сотні та загиблих в АТО.

1