На Буковині «Батьківщина» відстояла вступ обласної ради до Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна»

На Буковині «Батьківщина» відстояла вступ обласної ради до Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна»

21.12.2017, 20:01

Голова фракції «Батьківщина» в Чернівецькій облраді Альона Гливко відстояла прагнення облради вступити до Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна». Як повідомляє прес-служба обласної ради, це вдалося, навіть незважаючи на попередню відмову частини депутатів узагалі розглядати будь-що, крім Бюджету-2018.

Зрештою, вдалося переконати депутатів у невідкладності ще понад 20-ти питань, окрім бюджету. Зокрема, Альона Гливко пояснила необхідність негайного розгляду вступу облради до згаданої Асоціації, адже члени Асоціації,  аби мати доступ до проектів і розподілу робіт та інвестицій, мають сплатити членські внески до кінця року.

 «Це великі інвестиційні можливості для Чернівецької області, - пояснила депутат. – Тому я просила колег-депутатів не блокувати це питання. Тим більш дивним видалося мені запитання від представників ОДА і фракції БПП «Солідарність», чи не шкодитиме вступ до Асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна» нашому членству у проекті «Єврорегіон Верхній Прут».  Довелося навести приклад Німеччини, яка є учасницею 36 єврорегіонів, і саме це є одним з чинників її успішного розвитку. Хіба не шкода буде прогавити можливість вступу в Асоціацію  і допустити, щоб кошти знову проходили повз область - коли маємо приклади мільйонних інвестицій до Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської області?!»

Вступ до Асоціації депутати Чернівецької облради підтримали 37-ма голосами. 

ДОВІДКОВО:

Сьогодні на пленарному засіданні 19-ї позачергової сесії крайового парламенту Буковини ухвалено рішення про вступ Чернівецької обласної ради до Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна». Таким чином депутати облради уможливили залучення додаткових інвестицій у розвиток територіальних громад краю шляхом реалізації спільних транскордонних проектів.

Відповідне рішення прийняте з метою створення сприятливого економічного, соціального та інвестиційного клімату на території українських Карпат, зокрема, на території Чернівецької області, та об’єднання зусиль Чернівецької, Закарпатської, Львівської, та Івано-Франківської областей задля успішного соціально-економічного розвитку гірських регіонів.

Право представляти Чернівецьку обласну раду в Асоціації ОМС «Єврорегіон Карпати – Україна» зазначеним рішенням надано керівнику крайової представницької влади Івану Мунтяну.

Довідково. Асоціацію органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» створено у 2007 році, як першу в Україні самоврядну фундацію, побудовану з базового рівня. Її офіційно визнано офіційним представником України в Карпатському Єврорегіоні. Основна місіяя Асоціації – формування політики розвитку Карпат на підставі мережевої співпраці публічного, приватного та неурядового секторів.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Даром витрачені гроші. Нв львівяни, ні закарпатці нас туди не допустять, а вхідні і членськіц внески платити будемо. Мунтян з своєю Альнкою блефує. 

avatar

Коллєга Альонки

22 грудня 2017 16:20