На Буковині «Батьківщина» традиційно підтримала фестиваль родин, у яких ростуть особливі дітки

На Буковині «Батьківщина» традиційно підтримала фестиваль родин, у яких ростуть особливі дітки

03.12.2018, 15:52

Депутат Чернівецької облради від фракції «Батьківщина» Світлана Фочук підтримала фінансово фестиваль, який щорічно організовує до Міжнародного дня людей з інвалідністю місцеве товариство «Богдан». Як повідомляє прес-служба обласної «Батьківщини», депутатка передала вітання і подарунок від фракції та особисто від голови обласної ради Івана Мунтяна.

Цьогоріч Сторожинецьке районне товариство «Богдан» організувало свято для родин, які виховують дітей з інвалідністю, в залі школи в с. Кам’яна. Дітки разом з батьками змагалися у творенні і представленні свого родинного дерева, і кожне з них було унікальним і дивовижним.

«Життя таких родин – це  просто життя, з його звичними проблемами, потребами, боротьбою. Хіба що ці потреби і проблеми дещо… інші, ніж у переважної більшості. Але в цих сім’ях панує любов, і так само, як і в будь-яких інших всі очікують радості і свят, – каже Світлана Фочук. – Тож передала організаторам те, що зможе зробити День святого Миколая, який наближається, ще дивовижнішим для діток. Упевнена, що Миколай мусить піднатужитися і точно принести подарунок КОЖНІЙ дитині з цих родин».

Товариство діє в районі упродовж уже 14 років під незмінним керівництвом активістки Галини Токар. Спочатку це була приватна ініціатива кількох людей і багато вкладених їхніх зусиль. Тепер товариство має вже свою історію, репутацію і підтримку – і від «батьківщинівців» ця підтримка незмінна.

1