На Буковині «Батьківщина» підтримала волю громади до об’єднання

На Буковині «Батьківщина» підтримала волю громади до об’єднання

28.09.2017, 17:48

Голова фракції «Батьківщина» Чернівецької облради Альона Гливко на сьогоднішній сесії знову порушила питання об’єднання громад сіл Глибоцького району Чагор, Молодія і Луківці в ОТГ з центром у Чагрі. Як повідомляє прес-служба обласного осередку партії ВО «Батьківщина», рішення про добровільне об’єднання ці громади уже прийняли і передали документи до обласної державної адміністрації, але далі справа завмерла.  

«Я мала нагоду спілкуватися з представниками громад, які вирішили об’єднатися, – каже А.Гливко. – Минулого тижня я брала участь у засіданні Асоціації органів місцевого самоврядування та сесії Глибоцькоі районної ради, там ці представники також підтвердили своє добровільного рішення. Тому дивно чути від ОДА, що там не бачили документів. Рішення є, воно добровільне і відповідає чинному законодавству – тож треба його розглядати і підтримувати волю громади. На моє нагадування я отримала запевнення, що найближчим часом це питання буде внесене до порядку денного чергової сесії».

У Чернівецькій облраді «батьківщинівці» давно і послідовно відстоюють принцип добровільності в об’єднанні громад. Свого часу Альона Гливко домоглася на Хотинщині – дооб’єднання с. Рухотин з ОТГ з центром у Клішківцях (з цим звернулися до неї депутати сільської ради, які й сьогодні були присутні на сесії облради), а також допомогла с. Буківка Герцаївського району долучитися до Тереблечанської ОТГ на Глибоччині (цього вимагали збори села, які за допомоги А.Гливко були проведені, незважаючи на тиск влади). Це було перше міжрайонне об’єднання в області. Сьогодні ж депутат внесла також пропозицію, яку підтримали депутати – включити до Перспективного плану Мамаївську ОТГ.

1