На Буковині «Батьківщина» ініціювала звернення до Кабміну щодо справедливих підстав нарахування субсидій непрацюючим

На Буковині «Батьківщина» ініціювала звернення до Кабміну щодо справедливих підстав нарахування субсидій непрацюючим

01.12.2016, 20:25

Керівник фракції «Батьківщина» Чернівецької облради Альона Гливко ініціювала звернення до уряду з пропозицією скасувати зміни до Положення про надання субсидій. Як повідомляє прес-служба обласної парторганізації ВО «Батьківщина», партійці вважають додатковим тягарем для людей те, що за Положенням дохід для непрацюючих тепер має нараховуватися в розмірі  подвійного прожиткового мінімуму.

«Особливо гостра ця проблема на селі – знайти роботу, ще й з офіційним працевлаштуванням сьогодні для селян майже нереально, - каже «батьківщинівка». – Замість того, щоб цим людям допомагати, Кабмін накладає додатковий тягар і «призначає» дохід у розмірі 3100 грн.! На яку субсидію тоді ця зовсім незаможна верства населення може розраховувати? Сподіваюся, що урядовці дослухаються до голосу свого зубожілого народу».

Депутати підтримали ініційоване «Батьківщиною» звернення до Кабміну з приводу скасування зазначених змін і пропонують у розрахунку субсидії для непрацюючих працездатних осіб розглядати дохід у розмірі одного прожиткового мінімуму. 

1