На Буковині АТОвці вимагають призначити Ігоря Малишевського в.о. головного лікаря  онкодиспансеру

На Буковині АТОвці вимагають призначити Ігоря Малишевського в.о. головного лікаря онкодиспансеру

09.06.2016, 14:10

Тільки чесний і прозорий конкурс на заміщення вакантної посади головного лікаря ОКУ «Чернівецький онкодиспансер» засвідчить те, що влада справді готова міняти, а не імітувати зміни в системі  охорони здоров’я. Забезпечити проведення такого конкурсу, результати якого будуть сприйняті громадою та не викликатимуть  сумнівів, спроможний Ігор Малишевський - голова комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх родин. Таку думку висловила учасниця АТО Тетяна Таран, яка нещодавно отримала статус учасника бойових дій.

-          Громадські організації воїнів АТО, колишні воїни-афганці звернулися з  листом (див. документ. - ред.) відповідного змісту до представників обласної влади, - розповіла Тетяна Таран. – Суспільство стомилося від пустопорожніх обіцянок і вимагає реальних кроків зі знищення старих корумпованих схем, які вразили всі сфери життєдіяльності країни. Не оминули вони, на жаль,  систему охорони здоров’я, від якої залежить кожний громадянин. Якщо влада з якихось причин не має політичної волі чи просто неспроможна  забезпечити зміни, яких вимагає громада, то це зроблять інші. Наприклад, люди, які пройшли випробування війною. Ігор Малишевський не словом, а ділом засвідчив свою здатність до рішучих  дій і якісних змін. Спочатку як лікар-хірург, упродовж року перебуваючи у зоні АТО, а відтак вже як голова постійної комісії Чернівецької обласної ради. Саме за його безпосередньої участі система охорони здоров’я на Буковині почала реально змінюватися, лікарі і їх пацієнти відверто заговорили про проблеми галузі, в тому числі про добровільно-примусові побори в лікарнях, які були запроваджені їх керівництвом. Комісія Малишевського не тільки констатувала проблеми, але й чимало з них вирішила, запропонувала конкретні шляхи їх розв’язання.

 -          Як член робочої групи, створеної для розгляду скарги громадянки, що надійшла до Департаменту охорони здоров'я ОДА на дії працівника онкодиспансеру, можу засвідчити принциповість голови комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх родин у даному питанні. Нагадаю, тоді йшлося про можливу причетність до поборів з пацієнтки одного з нинішніх керівників онкодиспансеру, - каже Тетяна Таран. 

 -          Вважаю, що за нинішніх обставин вирішити проблему з керівником закладу допоможе тільки чесний і прозорий конкурс на заміщення вакантної посади головного лікаря ОКУ «Чернівецький онкодиспансер». І завдання влади зробити все можливе, щоб такий конкурс відбувся, а його результати ніхто не піддавав сумніву. Для цього необхідно залучити до його проведення представників громадськості, а також обов’язково врахувати думку колективу.

 -          Проте за нинішньої ситуації, що склалася в диспансері,  коли закладом заправляють цілі сімейні клани  домогтися цього непросто, а то й взагалі неможливо. Проведення будь-якого конкурсу в таких умовах матиме наперед визначений результат.   

 -          Єдиним виходом з цієї ситуації, на мою думку, є призначення виконувачем обов’язків головного лікаря  онкодиспансеру Ігоря Малишевського на час до проведення  конкурсу. А він забезпечить його чесність і відкритість. В галузі охорони здоров'я у нього немає родинних зв'язків, а лікарська посада не дісталася йому у спадок. Саме тому ми підписали листа на адресу влади і вимагаємо від посадовців конкретними діями, а не словами засвідчити свою позицію. Або влада реально впроваджує зміни, або тільки вдає, що змінилася. І тоді своє слово має сказати народ, - переконана  Тетяна Таран. 

 

1


КОМЕНТАРІ (42)

вот и сказочке конец,а кто слушал молодец ))))

avatar

Молодец Малышевский

09 червня 2016 11:21

Шановні АТОшники, якщо Ігор такий чудовий то запропонуйте його на керівника департаменту, чого ж лише на головного лікаря. Він заслужив, він справиться. Кобевку заступником департаменту поставте. Вони ж разом гори звернуть, усіх військовослужбовців вилікують та їхні сімї, прблеми порішають з путівками.

avatar

Вова

09 червня 2016 12:03

Правильно. Систему може змінити лише людина яка пройшла АТО і бачила вартість людського життя. Люди системи цю ж систему ніколи не змінять. шановні учасники АТО, пора вже брати владу в свої руки і почати змінювати старі правила, які вже довели народ до ручки.

avatar

Андрій Іванович

09 червня 2016 12:21

Десь таке вже зустрічали

 

avatar

???

09 червня 2016 13:41

Ніхто не заперечує заслуги Атовців в захисті Батьківщини, але чи всі Атовці мають фахові здібності і досвід практичної роботи, щоб керувати такою устоновою як онколікарня, а власне онкологічною службою області.

avatar

mamolog

09 червня 2016 13:55

Класна і чесна комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я у нашій області зібралася.  

avatar

Іван Неборака

09 червня 2016 14:39

Все  правильно! 

avatar

НВ

09 червня 2016 14:41

Шо ви вчепилися за бабло і посади?! Дайте змогу атовцям та волонтреам показати себе у державній справі. Люди мають хист у своїй професії. Оля та Ігор - не звичайні різноробочі з армії.

avatar

Олена

09 червня 2016 15:14

И сколько людей вылечила Кобевко? 

avatar

Олене

09 червня 2016 15:45

Кобевко настолько смешная что даже в черепице не может разобраться. Какой из нее главрач ?!  

avatar

09 червня 2016 15:47

Клани, які оббирали людей десятки років, включилися в написання бруду. Все, час "гребсти" пройшов. Пора жити по новому. Знаю Ігора як порядного та принципового, наведе порядок і проведе чесний конкурс! кланам не місце в медицині! 

avatar

Лілія

09 червня 2016 15:54

Ушаков потратил всю свою жизнь чтобы стать главврачом. Его знает весь город. И Кобевко тоже все знают. 

avatar

дураков здесь нет

09 червня 2016 16:05

Лиля,ты еще не доросла до должности начальника.Ушаков хороший врач и хороший специалист.Таким как он многие люди обязаны жизнью. А кобевко уже прозвали черепицей.

avatar

лиле

09 червня 2016 16:10

какая ученая степень у Малышевского?

avatar

09 червня 2016 16:14

Який жах! Як забігала стара система, активізувала ботів, які бруднять усе довкола!  

avatar

1

09 червня 2016 16:35

атовець це значить що? Всі знають хто і як там в ато побував! У 90% IQ нижче 50 балів... Це що значить що вони тепер мають всіма закладами керувати, в них є для цього навики??? Давайте може ставайте і людей лікувати, якщо всі лікарі таки корумповані...

avatar

Diva

09 червня 2016 16:55

Молодець чудак..Вибачте за помилку в другому словi.

avatar

Уролог Ваня

09 червня 2016 17:08

Щановні мешканці та громадяни. Я є учачником війни на сході проти російського окупанта. 

avatar

Атовець

09 червня 2016 17:24

Заблеяли недруги,замычали.У АТОшников IQ ниже 50,у 90%,ай ты как заговорили.Когда вы убегали от повесток, давали бабло военкомам,ныкались за границей,мы пошли,IQ наш никому не интересен был,так сейчас не мычите про наш разум,с ним у большинства все в порядке,а делайте,что мы скажем.Вы в нете очень смелые,а как до дела,так в кусты.Смотри,Дива,а то АТОшники все посты займут,посмотрим,как ты заговоришь.Малышевский будет там,где сказано,без разговоров,не напрягайтесь особо.

avatar

Игорь Сальнов

09 червня 2016 17:26

При чем тут Аня,Славик и Саша?Вот вы все такие интересные прийдите и скажите им это все в глаза.Тебя жаба давит,что с тобой не делятся?)))

avatar

Димон Атошнику

09 червня 2016 17:35

Ще б ті Анріець копняка в сраку дати,а Кобевко на іі місце,оце був би порядок

avatar

Ольга

09 червня 2016 17:42

Мені не потрібні гроші які призначені хлопцям. У мене є руки ноги благополучна сімя і я тут вже вдома сам повинен заробити. 

avatar

Атовець

09 червня 2016 17:48

Малышевскому и Кобевко респект!

avatar

ВСП

09 червня 2016 18:27

Хай пані кобевко скаже скільки хворих не вилікувала а бачила і хто за неї пише щоденники в історіях. Правильно медсестри

avatar

Іван Неборака

09 червня 2016 19:14

ніхто не проти атовців щоб вони займали посади. але посади мають займати люди насамперед по фаховим здібностям. Як може пан Малишевський керувати онкологічною службою області коли він жодного дня не працював в практичній медицині. Звідки він знає як організована служба надання допомоги онкохворим від первинної ланки до обласного центру і далі. Чи був пан Малишевський хоч раз на прийомі районного онколога в Сокирянах, Кельменцях, Сторожинцях чи іншому містечку чи селищі. Чи знає він хоча скільки онкологів працює в області, які потреби є в фахівцях. Як налагодити роботу з іншими спеціалістами насамперед первинної ланки задля забеспечення вчасної діагностики. Думаю що навряд. За те знаю чим займається пан Малишевський - налагодив  обстеження атошників і ті чи вже не вчетверте за рік ходять по кабінетах поліклінік проходять профілактичне обстеження мовляв в них психологічна травма. Мій працівник який був в ато якому більше року сплачував зарплату замість працювати ходить по поліклініках. Нічого не маю проти. Але хто працювати буде. В свій час також віддав більше року свого життя будучи в ДРА про що не шкодую. По логіці то певно я мав би бути вже призидентом не менше. І не треба використовувати і прикриватися ато і атошників для маніпуляції і досягнення своїх користливих цілей.

avatar

mamolog

09 червня 2016 22:26

А якщо чесно то хотів я вже б бачити як буде керувати п Малишевський тільки шкода що від цього будуть страждати прості люди і в першу чергу хворі. Краще б згуртувалися що б позбутися корупції в міністерстві охорони здоровя. Приміром заразд на область добровільно примусово мають прийти на суму 8 міліонів гривень цифрові мамографи українського виробництва, які нікуди не годяться. вже чотири таких чи то зламані чи то з інших причин не працюють. Головна причина якісні показники їх не дозволяють якісно проводити діагностику. За такі кошти можна було б купити якісні імпортні зразки які працювали б бездоганно роки без ремонтів і забеспечили б якісну діагностику. Про це ще в 2015р було звернення до міністра охорони здоровя про недоцільність таких тендерних закупівель коли не враховується думка фахівців.

avatar

mamolog

09 червня 2016 23:29

Послушайте,а почему такой хай поднялся?Атошники написали обращение Мунтяну,попросили назначить Малышевского в онкодиспанцер,врачи онкодиспанцера выдвинули своего кандидата,так решать будут депутаты.К чему весь этот шум?Что так многим не нравится Малышевский,кому он так перешел дорогу?Мафии???

avatar

ТТ

10 червня 2016 08:57

потому что в онкодиспансере может оказаться любой человек. и важно,чтобы такой больницей руководил специалист. а Малышевский еще не дорос до должности главрача. вы достали со своей тупостью!мы все видели,как на площади перед памятником Шевченко выбирали Ванзуряка. И что,пришла гопота,поорала "Бориску на царство" и в результате два года это безмозглое чудо ничерта не делало в области.Из-за таких вот горлопанов в стране бардак,люди живут плохо.Хватит,достали вы со своими экспериментами!я хочу лечиться у нормального врача,а не у желторотого недоучки.И тем более не верю тем кто примазывается к атошникам. Поехал на пару недель,сделал фотки для журналистов и все- ты уже атошник???нет,потрать полжизни на профессию,приобрети опыт и знания. вот тогда и дорастеш  до должности главврача. хватит,мы уже имели премьерминистра выскочку. всю страну развалил .

avatar

к тт

10 червня 2016 09:17

Ванзуряк призначив Андрієць, і ця баба якраз і розвалює лікарні області! А що до головних лікарів, вони якраз повинні організувати чесну, без хабарів і поборів роботу лікарні, роботу інших лікарів, які якісно будуть лікувати! Крім людини не з системи і не з сімейного клану це не зробить ніхто. очисти лікарні від сімейних кланів можуть лише справжні волонтери і АТОошники.

avatar

Волонтер

10 червня 2016 09:54

Малішевського в головні лікарі!!!!!!!!!! Прекрасно! Цікаво буде спостерігати за його керівництвом, якщо це таки, нажаль, трапиться. А коли для пані Кобевко АТОвці та волонтери вимагатимуть посаду головного лікаря чи керівника департаменту облздрав відділу? І звісно вона теж відповість, що ніколи навіть про це не задумувалась, просто її попросили. ЛЮДИ, ви цинічно обливаєте брудом лікрні та лікарів, робите заказні репортажі та статті, а все для досягнення якихось власних амбіцій. А найгірше і найбридкіше у цій всій ситуації, що ви прикриваєтесь участю в АТО (вірніше війні з РФ) та волонтерством, СПЕКУЛЮЄТЕ НА НАЦІОНАЛЬНІЙ ТРАГЕДІЇ. невже АТО закінчилось? Чому ви вже не там, чи вже вирішили, що достатньо зробили? А чи знєте скільки інші люди роблять для наших солдатів та добровольців, як стараються їм допомогти ( в тому числі деякі з тих кого пані Кобевко та її комісія поливала брудом ), як деякі пенсіонери віддають останнє для наших на фронт!!!!!!!!!!!! Але чомусь всі ці люди на цьому не піаряться. Мабуть томущо роблять це від щирого серця, а не з метою досягти влади чи слави. Як же за вас всіх соромно і як невиносимо боляче за всіх загиблих!

p.s.набагато більше поваги викликали потуги Малішевського стати головним лікарем, якби перед тим не поливали в заказних репортажах брудом Гонцу І Тащука. А ще це звернення АТОвців - "і сміх і гріх".

avatar

123

10 червня 2016 12:46

До123 Попадання в яблучко.

avatar

Уролог Ваня

10 червня 2016 13:16

Медична мафія продовжує свою брудну справу по поливці брудом патріотів. Ніяка допомога фінансового характеру не замінить жодного дня перебування в АТО, де кожний день може бути останнім! тому ці верески нікому не потрібні! якщо такий патріот, йде в АТО! А відправляти туди тих хто вже рік захищав Україні, це повний дебілізм! Інтернетовских героїв багато, а справжніх одиниці! То може вони й навчать всіх любити Україну і припинити красти! надія народу України що нарешті АТОвці наведуть порядок!

avatar

Микола

10 червня 2016 13:25

Пойди сам на год на войну,мы свое Украине отдали с честью,не загрязняй своими нравоучениями станичку.У нас есть своя позиция,которая сильно отличается от твоей.Каждому свое.

avatar

123му от атошников

10 червня 2016 14:40

а звідки така впевненість, що я немаю відношення до АТО????Чи на зразок всіх інших мені теж бити у всі барабани і трубити про це звідусіль? Тут кожен виражає свою думку, то чому я не можу виразити свою. А ще більше мене турбує запитання, коли будуть дані про перевірку департаменту охорони здоров"я і їх професійну діяльнісь. І саме основне - корумпованість, клани і мафія - це не лише проблеми медицини, а як на рахунок суддів, СБУ, вчителів, викладачів? ці галузі не менш корумповані

avatar

123

10 червня 2016 17:55

Але про побори в школах, дитячих садках, ВУЗах, в наших чесних і справедливих судах і т.д. всі мовчать. Цікаво чому б це? Мабуть  посада нікому ще не приглянулась? Чи може така мафія нам "не позубах". І якщо Малішевський будучи на посаді головного лікаря добється безкоштовного лікування для онкохворих (а йде мова про тисячі на одного хворого) - я особисто вклонюся йому в ноги! А поки що - вся ця боротьба за владу виглядає дуже брудно і гидко.

avatar

123

10 червня 2016 18:09

Щоб Малишевський добився безкоштовного лікування онкохворих йому треба не на головного лікаря мітити а стати мабуть премєром чи президентом. Де ж ви були до цього часу. вибори ж відбулися вже.

avatar

mamolog

10 червня 2016 22:53

почитайте що пропонує п Малишевський. будуть мікроскопи і аналізатори. 

avatar

mamolog

11 червня 2016 00:00

Во всем мире существуют трудовые династии, особенно медики , военные и юристы. И это считается нормально! Более того пристижно продолжать трудовую династию рода. Знания и умение проходит с опытом, с опытом отцов и дедов. В нашей же стране все перекрутят как им выгодно.

Лично мне все ровно, кто будет главврачем

avatar

Думающий

11 червня 2016 07:54

прошу модератора не редагувати повідомлення.було написано так.

почитайте що пропонує п Малишевський на сайті укропу і все стане зрозуміло що чекає онкохворих. Ліфта якщо зламається не буде. Важкохворих будуть носити вузькими сходами на носілках а ліками мають забеспечувати благодійники чи вірогідніше благодійні внески самих хворих. І це не видумка. Зате будуть мікроскопи і аналізатори. А на віщо. Люба фірма поставщик аналізаторів якщо лікарня буде купляти тільки в неї витратні матеріали (тобто реактиви) безкоштовно надає лікарні аналізатор. І це говорить майбутній керівник який взагалі не в курсі що і як. читайте тут. http://www.ukrop.com.ua/uk/news/regional/2754-ukropivets-malishevskiy-proponuye-pereglyanuti-sistemu-finansuvannya-bukovinskikh-medichnikh-zakladiv

avatar

mamolog

11 червня 2016 10:50

А зараз ліфт є (він вже в робочому стані?)? Бо за Гонци точно носили вузькими сходами померлих і хворих.

Аналізатори і реактиви у публікації звучать як приклад мілких, але важливих потреб, по-перше. По-друге, це ж чудово, виділяється з бюджету на реактиви, хворі не несуть "благодійні" внески за аналізи, ще й бонус аналізатор від фірми, якщо ваша інформація достовірна.

avatar

до mamolog

11 червня 2016 11:24

 Вот вам и борьба за идею...

avatar

Как вы достали!!!

11 червня 2016 14:12

АНАЛЗАТОРИ І РЕАКТИВИ ЯКРАЗ НЕ ПЕРШОЧЕРГОВЕ. пЕРШОЧЕРГОВЕ ЦЕ ЛІЖКО НА ЯКОМУ ХВОРИЙ МІГ БИ ЛЕЖАТИ.

avatar

mamolog

11 червня 2016 22:41