На Буковині агропромислове підприємство оштрафують за махінації із зарплатнею

На Буковині агропромислове підприємство оштрафують за махінації із зарплатнею

29.12.2017, 12:07

На агропромислове підприємство через не проіндексовану заробітну плату працівникам накладено штрафну санкцію у 640 тисяч гривень

У ході здійснення інспекційного відвідування на одному з агропромислових підприємств Кіцманського району  головним державним інспектором відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернівецькій області встановлено значні порушення законодавства про працю, а саме Закону України «Про індексацію грошових доходів населення» та Постанови Кабінету Міністрів України щодо Порядку проведення індексації грошових доходів населення. Порушення виявлено у частині не нарахування  і невиплати індексації заробітної плати працівникам підприємства  упродовж значного часу.

Як наслідок, за порушення чинного законодавства про працю на підприємство  накладено штрафну санкцію у розмірі 640 тисяч гривень.

Управління Держпраці у Чернівецькій області звертається до роботодавців Буковини й наголошує на тому, що нарахування та виплата індексації заробітної плати працівникам  підприємств, установ, організацій регіону є державною мінімальною гарантією в оплаті праці.

Юридичні та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у разі порушення цих гарантій.

Так, при  недотриманні роботодавцями мінімальних державних гарантій в оплаті праці застосовується штрафна санкція  у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом  на момент виявлення порушення за кожного працівника щодо якого скоєно порушення.

Варто зазначити: з 1 січня 2017 року мінімальна заробітна плата нараховувалася у сумі 3200 гривень, тому дана штрафна санкція становила 32 000 гривень за кожного працівника щодо якого виявлено порушення.

З першого січня 2018 року штрафна санкція зросте, адже Законом про Державний бюджет України на 2018 рік встановлено підвищення мінімальної заробітної плати  до 3 723 гривень. Відповідно штрафна санкція  становитиме  37 230 гривень за кожного працівника щодо якого буде встановлено порушення мінімальних державних гарантій в оплаті його праці.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Часом не героїчна "Мамаївська"?

avatar

Flutor

29 грудня 2017 23:04