Займається проблематикою цілий перелік організацій, співробітники Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, обласної організації Товариства лісівників України,  управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації та науковці Національного університету імені Юрія Федьковича.

Йдеться про планування заходів на впорядкування територій об’єктів заповідного фонду і надання необхідного статусу новим урочищам та лісовим масивам.

30 березня обласна рада вже надала 730 гектарам державного лісового фонду статусу пралісів. Впродовж року лісівники разом із активістами та науковцями проводили необхідну роботу для  ідентифікації 18 ділянок у високогір’ї на території Сторожинецького лісгоспу і Берегометського лісомисливського господарства. З них – 8 недоторканих людиною пам’яток природи загальною площею 406,5 га є на Вижниччині, 10 – на Сторожинеччині.

Нині триває робота для внесення до пралісових пам’яток природи ще 250,6 га держлісфонду, що є на території Путильського лісгоспу. Ці лісові ділянки вже ідентифіковані, а лісівники виключили проведення там будь-яких робіт і  забезпечують їхню охорону від втручання людини.

Сергій СУЛИМА