На будівництві пунктів пропуску вартість робіт завищили втричі, - Мунтян

На будівництві пунктів пропуску вартість робіт завищили втричі, - Мунтян

26.10.2016, 15:40

На будівництві пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні"Красноїльськ" і "Дяківці" вартість робіт у звітах була завищена втричі. Про це на прес-конференції розповів голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

- Ми не маємо можливості впливати на цю ситуацію, бо ці кошти йшли через Київ, - сказав голова облради. - Кошти були отримані ще за минулого уряду у 2014 році. Як нам повідомили, вартість робіт на цих об’єктах було завищено в три рази. Зрозуміло, що європейці не приймають такі роботи, вони дуже здивовані. Кажуть, долар і євро виросли, як ви не можете вписатися у кошторис, якщо матеріали у вас мали б подешевшати. Я, як виробничникк, знаю, що коли долар був по 8, кубометр блоку коштував майже 100 доларів, а зараз – до 30 доларів. Так само й інші матеріали через знеціненні гривні знизилися в ціні. А підрядник показав свої процентовки з цінами на матеріали, значно вищими за європейські. Я впевнений, що багато робіт там були прописані"з повітря"

На будівництво пунктів пропуску Євросоюз виділив Україні 2,2 мільйона євро. Роботи мали бути завершені у 2016 році, але досі тривають. Але Іван Мунтян повідомив, що вдалося досягти домовленості і європейські партнери продовжили на рік термін виконання проекту з реконструкції пунктів пропуску "Дяківці" та "Красноїльськ". Це дозволить українській стороні після завершення реконструкції клопотати про отримання додаткового фінансування на будівництво під’їзних шляхів до цих пунктів пропуску.

Джерело: molbuk.ua

1