На бессарабському 204-му окрузі дуже жорстко конкуруватимуть  партія президента і партія прем’єра

На бессарабському 204-му окрузі дуже жорстко конкуруватимуть партія президента і партія прем’єра

28.09.2014, 22:40

Друкопис програми „Суть речей” на радіо Станція 103,2 ФМ від 25 вересня. Запрошений гість: голова Буковинської партнерської агенції Арсен Анциперов.

Ведуча: Оксана Денисюк.

Ведуча: 204 округ, тут зараз зареєстровано найбільше кандидатів – 8. Два колишні регіонали – Артем Семенюк та Василь Козак, який був головою Сокирянської РДА, а також нинішній міністр Максим Бурбак і ще пан Добровольський, який є досить відомим у тому окрузі.

Арсен Анциперов: є ще такий кандидат, як Руслан Цаплюк від Радикальної партії, є Павло Балацький від «Громадянської позиції» і Володимир Куліш, якого очікують, як кандидата на цьому окрузі. Тому, дійсно, боротьба за бессарабський округ Буковини буде дуже жорсткою і певним чином вона відображає те, про що я вам казав: коли партія президента і партія прем’єра між собою безпосередньо конкурують, особливо на одному окрузі, виглядає нелогічно.

Ведуча: мені здається, що з усіх чотирьох округів, саме цей найяскравіше це демонструє.

Арсен Анциперов: знаєте, я можу помилятись, але мені здається, що другий фронт Арсенія Петровича не буде дуже вдалим, тому що величезна пропозиція стати поруч з лідером, політично має бути прийнята. Тим більше, коли в тебе немає чи не демонструються якійсь інші ідеологічні протиріччя, які б були зрозумілі суспільству. Тобто, суспільство має зрозуміти: а чому прем’єр не йде з президентом? А не може суспільство цього зрозуміти, бо по миру і війні нібито однакова позиція, по євроатлантичній інтеграції одна позиція, по реформах в економіці теж спільна позиція, а чому ж ви конкуруєте тоді? Навіщо?

Ведуча: а у вас є відповідь на це питання?

Арсен Анциперов: зараз ми до цього дійдемо. Навіщо тобі з 6% боротись проти 40%? Тобто, не логічно навіть технологічно та навіть з міркувань самозбереження. До речі, так само було вчинено, коли «Фронт змін» об’єднався у єдиний партійний список з «Батьківщиною». Була велика «Батьківщина» і не дуже великий «Фронт змін», вони об’єднались і рухались аж до цих виборів. Їх дія не є логічною з політичної точки зору. І це виборець не розуміє і саме перетікання голосів від Народного фронту до Блоку Порошенка полягає у тому, що більшість не розуміє чому прем’єр не йде разом з президентом. Я не можу цього пояснити, тому що я не знаю тієї кухні, але я можу сказати те, що пишуть ЗМІ. Вони кажуть, що прем’єр або лідери цих партій просто не домовились по розподілу квот, посад і т.д. Але це вже виглядає так, ніби твої квоти і посади для тебе більш важливішими, аніж інтереси держави. І я думаю, що виборець, який може не став аж таким фаховим, але він це відчуває. Я, наприклад, думав, що рейтинг прем’єрської партії міг би бути значно вищим, якби вони принаймні демонстрували свою єдність, як це було під час Майдану, коли казали: так, ми не об’єднались, ми йдемо разом, ми здатні перемогти і нас разом буде більше, аніж окремо. Принаймні щось таке… можливо, не дуже зрозуміле для всіх, але ось таке пояснення. Але коли міністр Уряду на телебаченні каже, що ми не згодні із Законом, який подав президент України, це стосується особливостей місцевого самоврядування на Донбасі, і це виглядає нелогічно.

Ведуча: люди починають задавати собі питання: а чим же змінилась політика за останній рік, за що люди стояли на Майдані, за що люди гинули тоді і за що зараз гинуть на Сході?

Арсен Анциперов: безвідповідальність влади дає їй можливість робити все, що завгодно. Безвідповідальність до періоду вибору президента давала можливість уряду творити незрозумілі речі. Згадаємо абсолютно нездале призначення пана Кубіва головою Нацбанку України або пана Махніцького генеральним прокурором України. Тобто, квотний поділ трофею під назвою «влада» він по суті зробив зле для України в цілому. Зараз ця ситуація ще не змінена і одна з причин полягає у тому, що ми досі живемо у парламентсько-президентській республіці, де основне джерело влади і місце, де вирішуються питання – є ВРУ, яка досі залишається старою. Ми зараз маємо нездалу ВРУ, яка хоче прилаштуватись до нових реалій, ми маємо уряд і маємо президента, який має досить високий рівень визнання у суспільстві. І ось ці не співвідношення мають бути врегульовані після парламентських виборів, я сподіваюсь.

 Інформаційний партнер програми „Суть речей” на радіо Станція 103,2 ФМ www.buknews.com.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

-"Я обіцяю!!! Ми закінчим з сепаратистами менш ніж за два місяці! Кожний військовий буде отримувати 1000 (одну тисячу) грн. в день!!! Кожен військовий буде застрахований на 1000000 (один міліон гривень)!!!

" ми підемо до кінця! І Якщо куля в лоб то куля в лоб!!!"

Не мажу згадати де коли і від кого я чув ці слова.

Слава мирній Україні!

avatar

Пересічний ректорат

28 вересня 2014 20:10

По 204 округу переможе господарник ВасильКозак!!!

avatar

тимур, заставна

29 вересня 2014 00:17