На базі сірководневих та залізистих вод у Щербинцях  пропонують створити санаторій за гроші ЄС

На базі сірководневих та залізистих вод у Щербинцях пропонують створити санаторій за гроші ЄС

01.07.2015, 16:49

На засіданні робочої групи з оптимізації мережі бюджетних установ обговорено питання приєднання дитячого санаторію с.Щербинці Новоселицького району до обласного центру медичної реабілітації дітей з порушенням нервової системи. Повідомлено, що санаторій був створений у 1957 році та був чи не єдиним, який спеціалізувався на лікуванні дитячої кардіоревматології, психо-неврологічних хвороб у дітей віком 7-18 років. На території санаторію було відкрито джерела сірководню та залізистої води гідрокарбонатно – сульфатно – кільцевого складу. З 2000 року Щербинецька ревматологічна лікарня перестала лікувати дітей.

На засіданні зазначено, що нині на території області немає жодного оздоровчого закладу, який міг би надавати послуги з оздоровлення дітям з особливими потребами.

За підсумками засідання керівникам відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації дано доручення підготувати на розгляд сесії обласної ради матеріали з питання створення на базі сірководневих та залізистих вод на території колишнього Щербинецького санаторію-профілакторію рекреаційного лікувального комплексу для дітей-інвалідів та  залучення для цього коштів міжнародних фондів.

Про це інформують в Департаменті фінансів обласної державної адміністрації.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Вітаю всіх читачів цього видання. Вже більше 10 років працюю завідувачем фізіотерапевтичного відділення Новоселицької ЦРЛ. Розпочинав свою трудову діяльність в Щербинцях в лікарні відновного лікування. З даного закладу мене призвали в армію і звідти я поступив в Ченівецький медичний інститут. Мав велике бажання повернутися лікарем до санаторію. Потім чекав що  "Роднічок" щось буде робити. Тепер буду чекати на те що Євросоюз нам щось зробить. Дуже шкода, що такий цінний природній ресурс не використовується для користі наших людей. Готовий прийняти участь у відновленні цього санаторію. 

avatar

Микола Єремейко

09 липня 2015 13:16