На базі обласної Лікарні швидкої медичної допомоги на Фастівській пропонують створити лікарню інтенсивного лікування

На базі обласної Лікарні швидкої медичної допомоги на Фастівській пропонують створити лікарню інтенсивного лікування

27.09.2017, 23:15

В обласній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови обласної державної  Михайла Павлюка відбулось засідання робочої групи з питань оптимізації мережі бюджетних установ, які утримуються за рахунок коштів місцевих бюджетів.

На засіданні обговорювались питання  діяльності ОКУ «Центр матері і дитини»  та Чернівецького  обласного центру  соціального психологічної допомоги, стану створення в області опорних закладів, придбання шкільних автобусів для навчальних закладів області, скорочення  відділення  Хотинського обласного центру служби крові: функціонування обласної лікарні швидкої медичної допомоги у межах центрального госпітального округу та інші питання, що стосуються діяльності бюджетних установ.

Комісією прийнято рішення про доцільність скорочення відділення обласного центру крові з наступним працевлаштуванням вивільнених працівників до Хотинської центральної районної лікарні та інших закладів бюджетної сфери району, а також створення при Хотинській центральній районній лікарні банку крові (експедиції) для цілодобової заготівлі та збереження крові та її компонентів для майбутнього госпітального округу.

Жваво обговорювалось питання створення на базі обласної лікарні швидкої медичної допомоги лікарні інтенсивного лікування центрального округу, куди входитимуть м. Чернівці, Заставнівський, Кіцманський, Герцаївський та Глибоцький райони.  На території міста Чернівці саме цей заклад найбільше заслуговує стати лікарнею інтенсивного лікування другого рівня, який забезпечуватиме надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги в умовах цілодобового стаціонару, оскільки сьогодні на території Чернівців немає потужної лікарні, яка б виконувала функції чергової та надавала  термінову медичну допомогу жителям міста.

Головою  постійної комісії  обласної ради  з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області  Любов Годнюк з метою прийняття ефективного управлінського рішення запропоновано винести дане питання на обговорення з головами облдержадміністрації та обласної ради, Чернівецьким міським головою, керівниками структурних підрозділів з питань охорони здоров’я та фінансів облдержадміністрації  та Чернівецької міської ради, головами постійних комісій обласної та міських рад.

Джерело: http://bukoda.gov.ua/

1