Митрополит Онуфрій з Московської патріархії відвідав Буковину

Митрополит Онуфрій з Московської патріархії відвідав Буковину

04.12.2014, 13:35

3 грудня  він служив службу у Свято-Духівському соборі Чернівців та літургію у монастирі на вулиці Кармелюка.

Тисячі буковинців прийшли до собору і молилися. Серед них були ті, діти яких воюють з Росією на Сході України. Були й ті, хто вже втратив своїх синів у війні з Росією. Вони досі не вірять, що саме московська церква, якій служить Онуфрій, освячує російську зброю, російських солдатів, козаків і навіть чеченських розбійників, котрі вбивають українських людей.

Селяни Коритного, звідки родом Онуфрій, і навколишніх сіл вийшли з російської церкви в знак протесту проти митрополита, який служить Москві і допомагає їй вбивати українців.

Дуже дивно повела себе місцева міліція, яка організувала безпеку та комфорт перебування Онуфрія у Чернівцях. На прилеглих до Собору і монастиря вулицях цілодобово мерзли патрулі та даішники , аби московському митрополитові було зручно, безпечно і комфортно. Після служби ці ж міліціонери будуть відправлятися на Донбас, де ризикуватимуть життям. І вони не відають, що саме війну з ними веде Росія, російська церква, якій вірою і правдою служить митрополит Онуфрій, у миру Березовський з села Коритне Вижницького району.

Петро КОБЕВКО

Джерело: http://www.chas.cv.ua/21790-get-moskovskogo-popa.html

Довідково: Предстоятелю Української Православної Церкви (МП) Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію співслужили архиєпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій, вікарій Київської Митрополії єпископ Ірпінський Климент і вікарій Чернівецько-Буковинської єпархії єпископ Хотинський Євсевій.

 

Звертаючись до багатотисячної буковинської пастви, Предстоятель привітав усіх присутніх зі святом і побажав допомоги та заступництва Пресвятої Богородиці усім, хто з вірою звертається до Неї.

 

4 грудня, у день свята, Митрополит Онуфрій звершить Божественну Літургію у Свято-Введенському монастирі міста Чернівці. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).

 

1